Távozik a Nagyszombat tulajdonosa, sportigazgatója és vezetőedzője

By
Updated: november 26, 2018

Mint derült égből a villámcsapás, úgy csapott le a nagyszombati Spartakra a híráradat, miszerint távozik a klub tulajdonosa, a sportigazgatója és a vezetőedzője is, a hírt már a klub honlapja is megerősítette. 

25 év után megszünteti mindennemű tevékenységét a Spartak élén a tulajdonos, Vladimír Poór, aki Prágába teszi át székhelyét és a jövőben a cseh Bohemians csapatát támogathatja.

„Az elmúlt 25 évben nagyon szép és rossz élmént is megéltem, voltak remek évadjaink, főleg az utolsó volt érdekes és csodálatos. El Maestro vezetőedzővel megnyertük a bajnokságot, Látal edzővel pedig az Európa liga csoportkörébe kerültünk. Ma megtudtam, hogy a Nyitra elleni vereség után Pavel Hoftych sportigazgató és Radoslav Látal vezetőedző is benyújtotta lemondását. Úgy döntöttem, hogy a Nyitra elleni mérkőzés volt az utolsó, amelyen beléptem a stadionba. Kiadtam az utasításokat az összes anyagi támogatás leállítására, amelyek a Spartak csapatát érintik. Kicserélődnek a vezetők, a tulajdonosi részem, új vezetőséget fognak választani, úgynevezett krízis stáb veszi át a klubot addig, amíg nem jön az új tulajdonosi kör.

A legnehezebb időszakokban csak incidensek jutottak számunkra. Egyikünk sem érdemli meg, hogy folymatosan kifütyüljenek bennünket, de itt mégis megtörtént. Így nem lehet csinálni a futballt. Nem akarom már azt hallani, hogy ki távozzon a klubtól. Sajnálom, hogy így kell távoznom.“ – nyilatkozta a klub honlapján Vladimír Poór tulajdonos.

December végével távozik a klub sportigazgatója, Pavel Hoftych és a vezetőedző, Radoslav Látal. A klub jövője jelenleg bizonytalan.