Szigorú feltételek mellett folytatódhatnak az edzések a járási futballban

By
Updated: apríl 19, 2021

Javul a járványhelyzet Szlovákiában, április 19-től enyhítések jöttek, de az amatőr futball, amatőr sport továbbra sem folytatódhat. A járási futballélet már október 15-től leállt, egyelőre kérdéses a folytatása. 

A Szlovák labdarúgó-szövetség viszont enyhített a szigoron. A jelenlegi Covid automata alapján tilos bármilyen sport- és kulturális rendezvény szervezése, viszont az edzések már bizonyos feltételek mellett megengedettek.

A kül- és a beltérben rendezett edzések a nyilvánosság, a szülők vagy más személyek jelenléte nélkül zajlanak, kivételt képeznek az edzők illetve az edzésen részt vevő személyek. Az edzésen résztvevők száma nem haladhatja meg a 6 személyt plusz egy edzőt. A kültéri edzéseknél több helyszínen egyszerre bonyolítható le a tevékenység. Kültéren 800 négyzetméter területet kell létrehozni, a szektoroknak legalább 4 méterre kell egymástól elhelyezkedniük és jelöléssel kell elválasztani. Minden területen egyszerre 6 személy és egy edző vehet részt. A csoportok résztvevői nem keveredhetnek egymással.

Minden aktivitás során kötelező a 2 méter távolság betartása. Ha ez nem lehetséges, az edzések gyakorlatait megfelelően kell kialakítani. A sport tevékenységet aktívan végző személyeknek nem kötelező eltakarni a felső légutakat. Minden sportoló köteles a folyadékpótlásnál egy megjelölt, saját üveget használni. A pályákon fertőtlenítőszerrel ellátott tartályok/tárolók állnak rendelkezésre. Tilos a stadionok, közös helyiségek használata az edzések után. Főleg a zuhanyzók és az öltözők használata tilos. Az edzések után kötelező a segédeszközök és helyiségek fertőtlenítése.

A labdarúgó szövetség a járványhelyzet alakulását továbbra is kiemelten figyeli, a további döntésekről honlapján fog informálni.