Slovnaft Cup: A sorsolás megismétlését fogja kérni a Slovan

By
Updated: september 30, 2019

A Slovnaft Cup sorsolásának ismétlését kéri a pozsonyi Slovan, amely szerint szabálytalan volt a nyolcaddöntő párosításainak kialakulása. A fővárosik közleményben fejtették ki véleményüket és az ismétlés okát. 

Ma a Szlovák Labdarúgó-szövetég részéről megtörtént a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjének sorsolása, amely a két lehetséges ellenfelet, a Slovant és a DAC csapatát hozta össze. A párharc során a DAC lenne hazai előnyben, de a Slovannak még két ellenfelén tovább kell jutnia. Akik figyelmesen követték a sorsolást, biztosan észrevették a hibákat, ugyanis a sorsolásra váró gömb kétszer is tartalmazta a Szenice nevét. Egyszer helyesen, mint a Maniga/Szenice párharc kettősét, második esetben viszont hibásan, mint továbbjutott csapatot.

A sorsolásra váró csapatok közül viszont hiányzott a DAC neve, ebből az következik, hogy csak a hiba észrevétele után került a gömbbe, vagyis a sorsolás végén, és egy kézzel írott papírt húztak ki a DAC nevével. A Slovan ezt a sorsolást szabálytalannak veszi, ugyanis ugyanis a egyik csapat kétszer, a másik pedig a sorsolás végén került be. A pozsonyi klub a nagy hiba miatt a Slovnaft Cup újrasorsolását fogja kérni.

A közleményben kifejtik, a DAC elleni mérkőzés remek alkalom lenne az 5:2-es vereség visszavágására, de a klub vezetői elvárják, hogy a szövetség betartsa a szabályokat.