Sikoma címvédés a Kosár Dávid emléktornán

By
Updated: január 5, 2019

Kilencedik alkalommal tisztelegtek emléktornával egykori barátai, osztálytársai, csapattársai és ismerősei Kosár Dávid előtt, aki 2010 szeptemberében tragikus hirtelenséggel hunyt el. A nyárasdi sportcsarnokban ismét nyolc csapat küzdött a végső győzelemért.

A 20 évesen autó balesetben elhunyt futballista korábban a DAC csapatát erősítette. Emlékét számtalan barátja és ismerőse őrzi, amelyet a tornán résztvevők száma is alátámasztott. A kora reggeli sorsolás után a csapatok egyszer húsz perces mérkőzéseken, először két csoportra osztva játszottak, majd következtek a helyosztó csaták, valamint a dobogós mérkőzések. Az A-csoportban a Vándor, a Sikoma, Nyárasd és a KD Team, a B-csoportban a Nádvágók, a Valentínó, a Kispadosok és a Zsákovics Legénység alakulatai mérték össze tudásukat. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kispadosok állhattak fel, a Sikoma és KD Team duó parázs hangulatú döntőjéből pedig a tavalyi győztes Sikoma védte meg címét. A legjobb góllövő a győztes csapatból Iván Alex lett, a legjobb kapusnak járó elismerést pedig a Kispadosok hálóőre, Bartalos Róbert érdemelte ki. A díjakat Dávid szülei és a torna szervezői, Ravasz Tibor és Egri Attila adták át.

A győztes Sikoma csapata

Végső sorrend:

  1. Sikoma
  2. KD Team
  3. Kispadosok
  4. Valentínó
  5. Nádvágók
  6. Vándor
  7. Nyárasd
  8. Zsákovics Legénység

A legjobb góllövő, Iván Alex és a legjobb kapus, Bartalos Róbert

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Vándor-Sikoma 0:5; Nádvágók-Valentínó 1:2; Nyárasd-KD Team 4:6; Kispadosok-Zsákovics Legénység 3:2; Vándor-Nyárasd 2:1; Nádvágók-Kispadosok 0:1; Sikoma-KD Team 4:3; Valentínó-Zsákovics Legénység 2:2; Vándor-KD Team 3:4; Nádvágók-Zsákovics Legénység 4:5; Sikoma-Nyárasd 4:0; Valentínó-Kispadosok 2:5.

Helyosztók:

Nyárasd-Zsákovics Legénység 6:2; Sikoma-Valentínó 4:1; KD Team-Kispadosok 3:2; Vándor-Nádvágók 2:5; Valentínó-Kispadosok 1:4; Sikoma-KD Team 6:2.

Kosár Dávidról 2010. szeptember 26-án érkezett a tragikus hír, amely sokakat megdöbbentett és megérintett. A 21. életévében elhunyt labdarúgó a DAC saját nevelésű játékosa volt. A tehetséges fiatal először az utánpótlás-csapatokban szerepelt, majd 2008 tavaszán a felnőttek közt is bemutatkozhatott. A második ligás bajnokcsapatban két mérkőzésen is pályára lépett. Dávid utoljára Nyárasdon szerepelt vendégjátékon, ám sérülései gyakran megnehezítették pályafutását.