Rajtol a Fortuna liga 2021/2022-es idénye

By
Updated: júl 23, 2021

Véget ért a nyári szünet, július 23-án rajtol a Fortuna liga 2021/2022-es idénye. A koronavírus hatása viszont még nem múlt el, a klubok ezúttal kisebb aktivitást mutattak a piacon.

A nyár legnagyobb és legdrágább átigazolását a Slovan hajtotta végre, az égszínkékek 2,5 millió euróért eladták válogatott kapusukat, Dominik Greifet a spanyol Mallocrának. A 24 éves játékos már a télen klubot váltott volna, akkor viszont a pozsonyiak nem hagyták jóvá a távozását. Kapus poszton érkezett Adrian Chovan Aranyosmarótról, továbbá két grúz játékos, Kankava és Kashia.

A DAC tavalyi idényének csapatából több játékos is távozott, mint Müller, Sommer, Christie-Davies vagy Vida Máté. Eric Ramirez mégsem lesz az orosz Rubin Kazaň játékosa, viszont egyre élénkebb az érdeklődés az Eb-n remek teljesítményt nyújtó Schäfer András iránt. Kapus poszton erősödött a DAC, a cseh Slavia csapatától érkezett Martin Vantruba. A hét közben további két játékos érkezett a sárga-kékek csapatába, a lett Andrejs Ciganiks és az osztrák Ahmet Muhamedbegovic is a védelmet erősíti. 

Több játékosával is szerződést hosszabbított a Nagyszombat, továbbá a Spartak mezében folytatja a dunaszerdahelyi Iván Alex, aki a Szered csapatától igazolt a megyei városba. A legkevesebb játékosmozgás Zsolnán történt, ahol viszont komoly bevételre tettek szert. A tavalyi idény gólkirálya, Dawid Kurminowski 1 millió euróért a dán Aarhus gárdájához igazolt.

Az Aranyosmarót leigazolta a DAC középpályását, Martin Bednárt, az elmúlt évek második számú kapusa, Benjamín Száraz Nagymihályba került kölcsönbe. A fiatal Jakub Švec pedig az újonc Liptószentmiklósnál tölti a következő évadot.

Egy csallóközi játékossal kevesebb lesz a ligában. Almási László tavasszal az orosz Akhman Groznij együttesénél szerepelt kölcsönjátékon, a nyáron viszont visszatért Rózsahegyre. Nem sokáig maradt régi csapatánál, ugyanis 470 ezer euróért megvásárolta a cseh Ostrava és hosszútávú szerződést kötött a csallóközi támadóval.

Az új idényben három napon keresztül fognak zajlani a fordulók, már pénteken is rendeznek mérkőzéseket. A közvetítések formája is megváltozott, a jövőben a Voyo elnevezésű online csatorna, a Nova Sport és a Dajto is közvetíti a találkozókat.

Kérdéses még a szurkolói létszám jelenléte, ugyanis jelenleg ezer néző lehet jelen a találkozókon, de ez még a bajnokság első mérkőzésein változhat.

Fortuna liga, 1. forduló: Július 23., 20:00: Trencsén-Aranyosmarót. Július 24., 18:00: Liptószentmiklós-Slovan, Rózsahegy-Szenice. Július 25., 18:00: Nagymihály-DAC, Zsolna-Szered, Nagyszombat-Garamszentkereszt.

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.