Hudák Dávid Újpestre igazolt

By
Updated: február 11, 2015

Eldőlt a felvidéki Hudák Dávid sorsa. A 21 éves válogatott fél évre az Újpest csapatához került kölcsönbe, vételi opcióval.

A fiatal hátvédért több magyar együttes is bejelentkezett, legutóbb a Ferencváros és a Diósgyőr érdeklődéséről lehetett hallani. A végső befutó az Újpest lett, amely főleg az elmúlt napokban igyekezett megszerezni a pozsonypüspöki játékost.

„Örülök az új kihívásnak. Egy komoly hagyománnyal rendelkező együtteshez érkezem, amely nagy szurkolói táborral is rendelkezik. A további fejlődés érdekében igazoltam Budapestre. Nehezen hagyom el a Slovan csapatát, sok szép évet töltöttem itt. Köszönettel tartozom a klubnak, mert itt kaptam lehetőséget a felnőtt futballban. Új célokat állítottam magam elé és mindent megteszek, hogy teljesüljenek.“ – nyilatkozta Hudák Dávid a profutbal.sk honlapnak.

A 194 cm magas hátvéd 2012-ben a Slovan színeiben lépett először pályára a legfelsőbb szlovák bajnokságban, majd fél évig Dunaszerdahelyen szerepelt. Martin Dobrotka és Saláta Kornél érkezésével viszont kevesebb lehetőség várt volna rá a pozsonyi együttesnél. Hudák Dávid ma csatlakozik az Újpest együtteséhez Törökországban.

Forrás: ujpestfc.hu, profutbal.sk