Öt Slovan-verő DAC játékos és Iván Alex a forduló legjobb csapatában

By
Updated: máj 12, 2021

Az elmúlt hétvégén már a Fortuna liga rájátszásának nyolcadik fordulója került terítékre, amely után a liga honlapja elkészítette a forduló legjobb kezdőcsapatát. 

Az elmúlt hétvége legnagyobb szenzációját a DAC szolgáltatta, ugyanis a sárga-kékek idegenben győzték le a Slovan csapatát. A Nagyszombat Aranyosmaróton döntetlenezett, a Zsolna nyolcgólos mérkőzésen diadalmaskodott a Trencsén felett. Az alsóházban a Szered a Nyitra otthonában győzött, Iván Alex parádés szóló után talált a hálóba.

A DAC győzelme után nem meglepő, hogy a sárga-kékek játékosai vannak többségben a forduló legjobb csapatában. Ezúttal öt DAC játékos került a legjobbak közé. Rajtuk kívül a Zsolna két, a Nagyszombat, a Rózsahegy, a Szenice és a Szered egy-egy játékosát látták érdemesnek bekerülni a forduló csapatába. Nem hiányzik a dunaszerdahelyi Iván Alex sem, aki parádés gólt szerzett. A forduló legjobb játékosa a zsolnai Kurminowski lett.

A 8. forduló legjobb kezdőcsapata: Jedlička (DAC) – Koštrna (Nagyszombat), J. Maslo (Rózsahegy), Kiwior (Zsolna), Davis (DAC) – Košťál (Szenice), Schäfer (DAC), Iván (Szered), Divković (DAC) – Ramirez (DAC), Kurminowski (Zsolna)

Fortuna liga, rájátszás, 8. forduló:
Felsőház: Aranyosmarót-Nagyszombat 0:0; Zsolna-Trencsén 5:3 (1:1), g.: Ďuriš (4.), Kurminowski (49., 61.), Kiwior (69.), Goljan (76.) ill. Ikoba (32.), Čataković (80., 87.); Slovan-DAC 0:1 (0:0), g.: Divković (77.).
Alsóház: Garamszentkereszt-Nagymihály 0:0; Rózsahegy-Szenice 1:1 (1:1), g.: Maslo (17.) ill. Košťál (37.); Nyitra-Szered 0:1 (0:1), g.: Iván (42.).