Nyolcvan százalékos fizetéscsökkentésre mondtak nemet a Zsolna játékosai

By
Updated: marec 30, 2020

Földrengésként érkezett a hír, miszerint felszámolja csapatát a zsolnai együttes és 15 játékos kapott felmondást. 

A klub közleménye szerint szerették volna csökkenteni a profi játékosok fizetését, a labdarúgók viszont a tárgyalást a Profi Labdarúgók Uniójával közösen szerették volna megejteni. Végül a klub a 15 legjobban fizetett játékosától köszönt el. A klub közleménye ITT elérhető! 

A játékosok részéról a csapat kapusa, Dominik Holec facebook oldalán közzétett videóban árulta el a részleteket.

„Senki sem örül a felmondásnak, de néhány dolgot elárulnék. Amikor jött a fizetéscsökkentésre tett javaslat, mi azt szerettük volna, ha a csapatot a Profi Labdarúgók Uniójának elnöke, Ján Mucha képviselne. A klubbal meg akartunk egyezni a csökkentésben, de nem abban a mennyiségben, amit ajánlottak. A klub közleményében nevezett húzóembereknek 80 százalékos fizetéscsökkentést ajánlottak, ami véleményünk szerint nagyon sok. Nem akartunk a klub ellen menni, szintén meg akartunk egyezni. Ezért szólítottuk meg a PLÚ-t, amely már korábban ebben a témában több játékost is képviselt és probléma nélkül egyeztek meg. Az egész öltöző ebben egyezett meg, nem csak a húzóemberek. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, nem akartunk belemenni a fizetéscsökkentésbe, ez nem igaz. Sajnálom, hogy így végződött, hogy 19 év zsolnai szereplés után a felmondásom kézbesítő által érkezett meg anélkül, hogy bárki is valamit szólt volna.“ – nyilatkozta a 25 éves Dominik Holec, aki a zsolnai klub neveltje, pályafutása során kölcsönben Aranyosmaróton, Szenicén és Garamszentkereszten szerepelt.

A klub helyzetét a Fortuna ligát is irányító Ligás Klubok Uniója is felügyeli. Az LKÚ szerint a felszámolás a klub belügye, melyet el kell fogadni, viszont a bajnokság szabályosságát és a tizenkét csapatos létszámot ez nem befolyásolja. A klub ugyanis kijelentette, hogy az érvényes szerződéseknek eleget tesz, amelyek a legfelsőbb bajnokságban való szereplésre vonatkoznak.