Nézőcsúcs és szapi címvédés a 2020-as Csilizköz-kupán

By
Updated: júl 28, 2020

Hatalmas sikert aratott a valamikori Arató-kupa utódja, melyet immár Csilizköz-kupának kereszteltek el. A méltán nagy tradíciókkal rendelkező futballtornán a csilizközi csapatok közül Csilizradvány, Csiliznyárad, Szap és Balony lépett pályára. Múlt hétvégén két nap alatt bő 1200 néző látogatott ki a csiliznyáradi sportpályára.

A sorozatot a tavalyi évben – sok év kihagyás után –  Csilizradvány ötletére élesztették újra. Mivel nagy sikernek örvendett, idén a csiliznyáradi klub is követte ennek példáját. A résztvevő csapatok először szombaton (2020.július 25-én) feszültek egymásnak a Balony-Szap, továbbá Csiliznyárad-Csilizradvány elődöntők alkalmával.

Az első mérkőzés (Szap-Balony) rendes játékidejében nem született döntés, majd a szapi alakulat jobban koncentrált a büntetők alkalmával, így ők várhatták a vasárnapi döntőt, míg Balony a 3. helyért küzdhetett meg. A Csilizradvány-Csiliznyárad mérkőzésen sokáig gyűrték egymást a csapatok, ám végül mindössze egy gól döntött a döntő másik résztvevőjéről – Csilizradvány javára.

Második helyezett Csilizradvány

A vasárnapi melegben 15:30-kor indult útjára a labda a Csiliznyárad-Balony bronzmérkőzésen. A nagyszámú közönség változatos, gólokban bővelkedő mérkőzést láthatott. Balony már az első félidőben tetemes előnyre tett szert (0:3), ami a második félidőben “elolvadni” látszott – két remekbeszabott gól után rohamoztak a nyáradi fiatalok és Balony csapata csak óriási szerencséjének köszönheti, hogy a 75. percben nem lett egyenlő az állás. Ami az utolsó percekben történt, senki nem gondolta volna – előbb Olláry egyéni akciója során növelte a csapat előnyét, majd “gyors egymásutánban” 2 gól is született. Ennek köszönhetően Vass Krisztián védencei érdemelték ki a 3. helyért járó serleget, cseppet sem kicsinyítve a nyáradi fiatalok odaadó játékát.

Harmadik helyezett Balony

A fülledt melegben aztán 18:00 órakor a játékvezető a várva várt finálén is megadta a jelet a kezdésre. Csilizradvány hosszú idő után játszott ismét döntőt, míg Szap csapata címvédésre készülhetett. A mérkőzés remek iramot, szép megoldásokat hozott mindkét csapat részéről, ám igazából senki sem akart idő előtt kinyitni, teret adva ezzel ellenfelének. A 25. precben aztán Gaál beadását a “radványi gyorsvonat” – azaz Végh Viktor – bólintotta közelről a hálóba – 0:1. Nem tartott sokáig az öröm, mert előbb Jakus egyenlített, majd Tóth Csaba lövését Juhász nem tudja hárítani, így 35 percnyi játék után Szap  2:1-re állt radványi ellenfelével szemben. Horváth József gondjait tetézte, hogy sérülés miatt Cseh Krisztiánt kényszerült cserélni. A 46. percben aztán Bolega lövése is utat talált a radványi hálóba, így 3:1-es állásnál fordultak a csapatok. A félidei térfélcsere után nem adta fel a Horváth-legénység, magabiztos, látványos futballal rukkoltak elő, aminek meg is lett az eredménye: a 75. percben a “radványi fekete gyöngyszem”, Roberto Adrian de la Cruz villant, csökkentve ezzel csapata hátrányát – 3:2.  A radványi mezőnyfölény kezdett góllá érni, ami viszont az utolsó percekben történt, azt még álmodni sem merte volna senki: a 90. percben Karácsony előrevágott labdáját Belucz továbbította Végh elé, aki egy átvétel után 16 méterről lőtte ki a kapu bal sarkát – 3:3. A stadion szinte felrobbant, egy radványi játékos és néző sem tudta leplezni örömét. Egy perccel később jött a csalódottságát: egy előrevágott labda után szabadrúgáshoz jutott a szapi csapat, amit mesterien varázsoltak Tóth Csaba fejére, aki ilyen helyzetben nem sosem hibázik. Ezzel Szap megvédte tavalyi elsőségét és magasba emelhette a kupát. A semleges nézők számára felüdülést jelentett látni ilyen magas színvonalú összecsapást, a szapiaknak címvédést, a radványiaknak pedig némileg csalódást keltett a találkozó végkimenetele, noha előzőleg senki sem várta őket a döntőbe.

Negyedik helyezett Csiliznyárad

Elődöntők:
Balony – Szap 1:1 (büntetőkkel 1:4)
Csiliznyárad SE – FC Csilizradvány 0:1

Mérkőzés a 3. helyért:
Balony – Csiliznyárad SE 6:2

Döntő:
Szap – FC Csilizradvány 4:3

Végleges sorrend:

  1. Szap
  2. FC Csilizradvány
  3. Balony
  4. Csiliznyárad SE

Egyéni díjazottak:
Legjobb kapus: Kovács Szilárd (Szap)
Legjobb játékos: Ozsváth Tibor (Balony)
Gólkirály: Jakus Tamás (Szap)

by bété/FC Csilizradvány szurkolói oldal/Sz.G.