Nem változnak a jutalmak, 150 ezer eurót is kereshet a szlovák válogatott

By
Updated: október 6, 2016

Nem változik a szlovák labdarúgó-válogatott játékosainak jutalmazása a világbajnoki selejtezők során. A szövetség az elért eredmények és a kijutás utáni jutalmakat fizeti ki. 

A csütörtöki egyeztetések után Ján Kováčik elnök nyilvánosságra hozta az egyes összegeket. A legtöbbet, 150 ezer eurót Anglia legyőzéséért kaphat a szlovák válogatott, a játékosok a jutalom felét kapják meg, míg az összeg másik felét a világbajnokságra való kijutás után.

Egy esetleg döntetlen Anglia ellen 75 ezret ér. Skócia feletti győzelem 100 ezret, a döntetlen 50 ezret ér. Litvánia és Málta ellen csak a győzelemért jár 100 ezer euró.

„Továbbra is a megszokott jutalmazást folytatjuk, vagyis a játékosok nem rajtpénzt kapnak, hanem jutalmat az elért eredmények után.“ – jelentette ki Kováčik, aki nem egyezett bele a játékosok kérésébe, miszerint minden labdarúgó 5000 eurós rajtpénz kapna.

„El kell fogadnunk, hogy Szlovákiában ilyen a gazdasági helyzet. Nem vagyunk egy Microsoft vagy Apple, hogy gyökeresen változtassunk a lehetőségeken. Örülünk, hogy a franciaországi EB után megtartottuk a szponzorokat, új támogatók nem sorakoznak az ajtó mögött. A szövetség nem használhatja fel az állami támogatást jutalmak kifizetésére. Ebből a többi korosztályos válogatottak utaztatását és szállását kell fedeznünk.“ – vázolta fel a helyzetet Kováčik.

A szlovák játékosok változtatást kértek a válogatott jutalmazásán. A szövetségtől 5000 eurós rajtpénzt kértek minden kerettag számára. 23 játékos esetében ez 115 ezer eurót jelentene. Hasonló jutalmazást alkalmaztak a 2014-es világbajnoki selejtezők során, akkor viszont a rajtpénz 2500 euró volt.