Nem vallottak szégyent a hodosiak a Slovnaft-kupában

By
Updated: október 10, 2018

Közel 1000 néző előtt léptek pályára a IV. ligában szereplő hodosiak a Fortuna ligás Nyitra csapata ellen a Slovnaft-kupa 5. fordulójában. A nyitraiak 3-gólos győzelemmel, így továbbjutással távoztak a csallóközi csapat otthonából, de Straka Gábor edző játékosai egyáltalán nem vallottak szégyent. A nézők vastapssal jutalmazták a játékosokat a lefújást követően.

Már a 2. percben megszerezték a vezetést a nyitraiak, majd a második félidő 68. percében újabb góllal növelték előnyüket. Akárcsak az első félidőben, a második játékrész hajrájában is próbálkoztak a szépítéssel a hazaiak, de végül az utolsó percben újabb nyitrai gól született.

– A második percben könnyedén, egy bedobást követően kaptunk olyan gólt, amelyet nem lett volna szabad. Ez kicsit megzavart bennünket. Természetesen ugyanúgy próbáltuk játszani azt, amit elterveztünk meccs előtt, de a fejekben már ott volt az a gyorsan kapott gól. Az igazat megvallva, amit mérkőzés előtt megbeszéltünk az öltözőben, azt a fiúk a pályán nem csinálták. Emiatt egy kicsit mérges is voltam, főleg az első félidőben. Mindenképpen megérdemelt a nyitraiak továbbjutása, de egy kicsit szorosabbá akartuk volna tenni a mérkőzést. Bevallom őszintén, én bíztam a gyerekeimben, s a továbbjutás is nagyon jó lett volna. Ilyen mérkőzéseken csak úgy lehet továbbjutni, ha maximum egy gólt kapunk. Az első félidőben volt pár lehetőségünk, de sajnos nem sikerült a gólszerzés. A vége felé, 2:0-nál is akár betalálhattunk volna, s még volt hátra 3-4 perc. Úgy láttam, hogy ennél az eredménynél kicsit megálltak a srácok, s mintha picit hiányzott volna belőlük a hit. Az organizáció szempontjából minden tökéletesen működik a IV. ligában, ám a mai mérkőzésen ez egy kicsit káosz volt. Mindent összevetve le a kalappal a srácok előtt, hogy harcoltak. Büszke vagyok rájuk, hiszen az előző fordulókban is megmutatták, hogy mire képesek, s szép eredmény volt idáig eljutni. – értékelt a mérkőzés után Straka Gábor edző.

Slovnaft Cup, 5. forduló:

Hodos-Nyitra 0:3 (0:1),

g.: Fábry M. (2.), Taiwo A. (68.), Chobot M. (90.)

by bété