Négy DAC játékos és Iván Alex az utolsó forduló legjobb csapatában

By
Updated: máj 25, 2021

Az elmúlt hétvégén lezajlott a Fortuna liga rájátszásának 10. fordulója, amely után a liga honlapja elkészítette az utolsó legjobb kezdőcsapat összeállítását. 

Az utolsó fordulóban a DAC hazai pályán győzte le a Nagyszombat csapatát, a Slovan pedig a Trencsént múlta felül. Remekeltek a zsolnaiak az Aranyosmarót ellen, Kurminowski mesternégyest szerzett. Az alsóházban a Nagymihály és a Szered is négyet rúgott, a kieső Nyitra mellett a Szenice játszik osztályozót. 

A legjobb kezdőcsapatba négy DAC játékos kapott helyet Száraz, Sommer, Kružliak és Divković személyében. Szintén bekerült Szeredről a dunaszerdahelyi Iván Alex és további két csapattársa. Rajtuk kívül a Zsolna kettő, a Garamszentkereszt és a Nagymihály egy-egy játékosa került a legjobbak közé. A forduló legjobb játékosa a 12. gólját szerző Marko Divković lett.

A 10. forduló legjobb kezdőcsapata: Száraz (DAC) – Sommer (DAC), Kružliak (DAC), Kiwior (Zsolna), Mazan (Garamszentkereszt) – Divković (DAC), Iván (Szered), Oshima (Nagymihály), Bušnja (Szered) – Lačný (Szered), Kurminowski (Zsolna)

Fortuna liga rájátszás, 10. forduló:
Felsőház:
DAC-Nagyszombat 2:0
Slovan-Trencsén 2:1
Zsolna-Aranyosmarót 5:1
Alsóház:
Nyitra-Nagymihály 0:4
Garamszentkereszt-Rózsahegy 1:0
Szered-Szenice 4:1