Négy DAC játékos a Fortuna liga 2017/2018-as idényének legjobb kezdőcsapatában

By
Updated: máj 20, 2018

Kihirdették a Fortuna liga 2017/2018-as idényének legjobb kezdőcsapatát, amelyben ezúttal hat csapat játékosai kaptak helyet. 

A legtöbben, szám szerint négyen a DAC együtteséből kerültek a legjobbak közé: a középhátvéd Ľubomír Šatka, a balhátvéd Eric Davis, a bal középpályás Erik Pačinda és a középső középpályás, Marin Ljubičić. Ráadásul a DAC horvát középpályása sorozatban másodszor került a bajnokság legjobb csapatába.

Íme a Fortuna liga 2017/2018-as idényének legjobb kezdőcsapata:

Lukáš Hroššo (FC Nyitra, 14 szavazat) – Boris Sekulič (Slovan, 18), Ľubomír Šatka (FC DAC, 13), Boris Godál (Spartak Nagyszombat, 22), Eric Davis (FC DAC, 14) – Aleksandar Čavrič (Slovan, 11), Achraf El Mahdioui (AS Trencsén, 12), Marin Ljubičič (FC DAC, 10), Erik Pačinda (FC DAC, 22) – Samuel Mráz (MŠK Zsolna, 21), Marvin Egho (Spartak Nagyszombat, 9)

A legjobb vezetőedzőnek a nagyszombati Nestor El Maestrot választották, a bajnokság legjobb játékosa pedig a szintén nagyszombati Boris Godál lett. Az idény felfedezettje a zsolnai Samuel Mráz lett, aki ráadásul a legjobb góllövőnek járó díjat is bezsebelte. A fair play díjat ezúttal a Rózsahegy csapata kapta.

Érdekességek a legjobb tizenegy összeállításánál: 

A legtöbb szavazatot a nagyszombati Boris Godál és a dunaszerdahelyi Erik Pačinda kapta, szám szerint 22-t.

Csak egy játékos tudott a tavalyi idény után idén is bekerülni a legjobbak közé, mégpedig Marin Ljubičić. 2015/2016-os idény után Erik Pačinda is másodszor került a legjobbak 11-be.

A szavazás során a Fortuna liga edzői, a Ligás klubok uniójának elnöke, a szlovák labdarúgó-szövetség képviselői (A csapat edzője és aszisztense, U21-es csapat edzője, technikai igazgató, stb.), a futball edzők uniójának elnöke és a média képviselői adták le voksukat.

Első alkalommal állították össze a Fortuna liga tehetségeinek csapatát, amelyben olyan 21 év alatti játékosok kaptak helyet, akik hazájuk korosztályos válogatottjában szerepelhetnének. A keretben a nyitraiak felvidéki tehetsége, Križán Richárd is helyet kapott.

A tehetségek kezdőcsapata: 

Martin Vantruba (Spartak Nagyszombat) – Andrej Kadlec (Spartak Nagyszombat), Križan Richárd (FC Nyitra), Dávid Hancko (MŠK Zsolna), Matúš Kuník (FC Nyitra) – Miroslav Káčer (MŠK Zsolna), Achraf El Mahdioui (AS Trencsén) – Hilary Gong (AS Trencsén), Ewerton (ViOn Aranyosmarót), Erik Jirka (Spartak Nagyszombat) – Samuel Mráz (MŠK Zsolna)