Megvan a végleges engedély, indulhat a Fortuna liga

By
Updated: jún 3, 2020

A közegészségügyi hivatal elfogadta a Ligás Klubok Uniójának a mérkőzések megrendezéséhez szükséges kézikönyvet, így a Fortuna liga június 13-án biztosan elrajtolhat. A hírt Ivan Kozák, az LKÚ elnöke erősítette meg.

„Megkaptuk a választ, hogy elfogadták a kézikönyvet. Mivel három héttel ezeleőtt küldtük el, és azóta újabb enyhítések léptek életbe, a jelenlegi helyzethez fogjuk frissíteni. Jelenleg az a legfontosabb, hogy folytatódhat a bajnokság. A kluboknál csütörtökön kezdődnek meg a játékosok és a szakmai stábok vizsgálata.“
Néhány klub számára fontos kérdéssé vált a szurkolók létszáma, ugyanis június 10-től 500, július 1-től 1000 néző lehet egy futballmérkőzésen. A Slovan és a Nagyszombat közösen fogott össze azért, hogy a nézőszámoknál a hivatalok vegyék figyelembe a stadionok kapacitását is.
„Foglalkozni fogunk a kérdéssel, ugyanis a futballstadionok nyitottak és 500-as vagy 1000-es nézőszám mellett is lehetséges a biztonság biztosítása. Remélhetőleg a helyzet javulni fog, és a nézőszámok is növekedhetnek.“ – zárta Kozák.

A Fortuna liga június 13-án rajtol a rájátszás mérkőzéseivel, viszont ezúttal csak öt fordulót rendeznek meg. Az utolsó helyezett a II. liga győztesével osztályozót hív a bennmaradás érdekében.