Mégsem lesznek drasztikus megszorítások, de marad a maximális 1000 néző

By
Updated: september 14, 2020

Mégsem szigorodnak októbertől a megszorítások a koronavírus miatt, továbbra is 1000 néző maradhat a kültéri sportrendezvényeken. A döntést a kormány krízis stábja hozta meg hétfőn. 

A sporteseményeken a zöld járásokban a résztvevők minden második sorban, a piros járásokban minden negyedik sorban ülhetnek csak. Így nem kerül sor az ötszörös csökkentésre, melyre október 1-től került volna sor.

A szigorítás során a zöld járásokban kültérben 200, beltérben 100 személy tartózkodhatott volna, a narancs és a piros járásokban még kevesebben. A résztvevők közé csak a nézők fognak tartozni, a játékosok, a csapatok és a szervezők nem.

„Amióta a stáb által jelezve lettek az újabb szigorítások, azóta nagyon intenzív tárgyalásokat folytattunk, hogy megoldást találjunk. Megegyeztünk, hogy nem fogjuk az eseményeken jelenlévők létszámát drasztikusan csökkenteni, ezzel is segítve a sportot és a kultúrát. A javaslatunk sikeres volt, így a továbbiakban is a szeptember 1-én hozott döntések lesznek érvényben.“ – nyilatkozta Igor Matovič kormányfő.

Az állam arról is döntött, hogy a sportklubokat anyagilag fogja támogatni, de a szétosztás módját még keresik. „Ami nagyon fontos, hogy segítő kezet nyújtunk. Meg kell találnunk a legmegfelelőbb megszorításokat. A sport számára biztosítjuk a nézők jelenlétét, habár tudjuk, hogy nem teljes kapacitással. Keressük a támogatás lehetőségét.“ – fogalmazott Eduard Heger pénzügyminiszer.