Medgyes Sinan: Az NBI-ben nagyobb profizmus uralkodik

By
Updated: december 31, 2020

Túl van első félévén az NBI-ben a dunaszerdahelyi Medgyes Sinan, aki a Budafok csapatával jelenleg a 11. helyen telel. A 27 éves hátvédet az elmúlt hónapokról és az NBI-ről kérdeztük. 

12 meccsen léptél pályára az ősszel, két gólpasszt szereztél. Sikerült teljesítened a céljaidat?

Az volt a célom, hogy minden meccsen játszak és jól teljesítsek. Bár egészségügyi dolgok miatt nem sikerült minden meccsen játszanom, ennek ellenére szerintem jól teljesítettem. Remélem, a második félévben még jobban tudok játszani és kiharcoljuk a bennmaradást a csapattal.

Hogy értékelnéd a csapat őszi teljesítményét? Az ősz első felében jól kezdett a csapat, majd jött egy kis visszaesés a végére. Szerinted miért?

Úgy gondolom, a csapat az elején motiváltabb volt. Jobban koncentráltunk a feladatainkra a mérkőzéseken, és ugye a szurkolók sokat számítottak számunkra. A hazai mérkőzéseken telt hát előtt, sok néző előtt játszottunk, plusz energiát adtak a szurkolók. Nélkülük ez az érzés, az energia azért hiányzott.

Milyen érzés volt számodra olyan csapatok ellen pályára lépni, mint a Ferencváros és a Fehérvár?

Meg nagyobb motivációval töltött fel, hogy megmutassam, ellenük is ugyan olyan jól tudok teljesíteni, mint a “kisebb” csapatok ellen. A Groupama Aréna vagy a MOL Aréna Sóstó feldobja a játékost, ilyen jó körülmények között lehet játszani. Csak az volt a baj, hogy nézők nélkül zajlott, így sokat elvesz az élményből.

Az NBII után éreztél valamilyen nehézséget az elején? Volt valami, amiben fejlődni kellett?  

Védekezésben mindenképpen fejlődnöm kellett, továbbá még abban, hogy az NBI-ben még fontosabb a pontosság, mert az ellenfel egyből kihasználja a hibát. A mérkőzéseken nagyon fontos a minél több pontos passz. Szélső védőként első a védekezés, de kötelező támadni is, mivel támadó felfogású játékos vagyok. Ami a mérkőzések és az edzések iramát illeti, úgy gondolom, hamar felvettem a ritmust.

Az elmúlt félév során volt valami, ami meglepett az NBI-ben?

Sokkal nagyobb profizmus van az élvonalban, mint az NBII-ben. Ez pontosabban a mérkőzések szervezését, a televíziós közvetítéseket, a szakmai stábokat és a játékosokat illeti. Mindent alárendelnek a futballnak és annak, ami körülötte van. Az NBI-ben sokkal több ember forog a futball körül.

Mit gondolsz, melyik volt a legjobb meccsed ősszel és miért?

Egyértelműen az MTK (2:1) és a Zalaegerszeg (3:1) elleni győztes mérkőzés sikerült a legjobban. Mind a két találkozón gólpasszt adtam. Az MTK ellen azért emlékezetes, mert emberhátrányban játszottunk és a végén szereztük meg a győztes találatot. A Zalaegerszeg ellen pedig azért, mert egy igazi kiharcolt győzelem volt a második félidőben, ráadásul rossz pályán lejátszva.

Nyáron, amikor Budaörsről Budafokra szerződtél, a Transfermarkt 50 ezer euróra taksálta az értékedet, ez pedig fél év alatt 200 ezerre nőtt. Figyeled ezt a statisztikát?

Főleg a család és apum szokta ezeket a statisztikákat figyelni, én nem nagyon foglalkozom vele. Viszont jó hallani, hogy növekszik az értékem, ez is azt jelenti, hogy jó úton járok.

Milyen utasításokkal küldött benneteket Csizmadia Csaba vezetőedző a téli szünetre?

Azt mondta, pihenjünk, mert hosszú félév volt. Az őszi idény során voltak jó periódusaink, abból táplálkozzunk. Január 4-én kezdünk, addig kaptunk házi feladatokat, hogy mennyit kell futni és erősíteni.

Hogy látod a tavasz idényt? Mi kell ahhoz, hogy a Budafok bennmaradjon?

A mérkőzéseken több helyzetet kell teremtenünk, és könyörtelennek kell lenni, amikor arra kerül a sor, hogy befejezzük a lehetőségeket. Több pontunk is lehetne, ugyanis a helyzeteink megvoltak, védekezésben pedig több alkalommal végezhettünk volna kapott gól nélkül. A kiesés ellen a Diósgyőr, az Újpest és a Mezőkövesd ellen is nehéz dolgunk lesz.

Fotó: Budafoki MTE