Ljubičić: Nagyon sokat adott nekem a DAC!

By
Updated: apríl 29, 2019

Három és fél évig volt a DAC játékosa Marin Ljubičić, aki szombaton ellenfélként másodszor lépett pályára a MOL Arénában. A horvát középpályás nyáron távozott a Slovan csapatához, amellyel idén bajnoki címet szerzett. A rangadó után a 30 éves játékost kérdeztük. 

Hogy értékelnéd a DAC elleni találkozót?

Voltak helyzeteink, az első félidőben jobbak voltunk. A másodikban gólt kaptunk, majd büntetőt rúghattunk. Ezúttal semmi sem jött össze, gratulálunk a DAC-nak a győzelemhez. Mi viszont megyünk tovább. Mi vagyunk a bajnokok, 16 pontos előnyünk van, már nincs nyomás rajtunk.

Hogy értékelnéd az idényt?

Számomra ez kiváló idény volt. Még négy mérkőzés van hátra, de nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük a bajnoki címet. Habár a DAC ellen nem nyertünk, elvesztettük a veretlenségünket, de ilyen a futball, tovább kell mennünk. Az egész idényben jól játszottunk, minőséges csapatunk van. Fel kell készülnünk Európára.

Februárban és most is visszatértél a MOL Arénába. Milyen érzésekkel?

Semmilyen érzelmek már nem dolgoztak bennem, ez már a múlt, profi játékos vagyok. Az a munkám, hogy mindent megtegyek a Slovan csapatáért. Nagyon sokat adott nekem a DAC, 3,5 évet töltöttem itt, de tovább kell lépni. Javulnunk kell a következő idényre.

A bajnoki cím karriered csúcsa?

Igen, bajnoki címet szereztem, jelenleg ez a legnagyobb sikerem. De csak így válhat valaki legendával, ha bajnoki címeket, trófeákat szerez. A jövőben továbbra is az élen kell maradnunk és megmutatkozni Európában.

Mit vársz az európai küzdelmektől?

Még négy forduló van hátra a bajnokságból, utána nyáron fel kell készülnünk a nemzetközi porondra. Először fogok a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelni, már nagyon várom a küzdelmeket.