Leállnak az infrastrukturális fejlesztések Somorján

By
Updated: apríl 11, 2020

A koronavírus terjedése miatti egészségügyi helyzet nagy hatással van az STK Somorjára is. Nem csak a jelenlegi állapotra (megszakadtak a bajnoki meccsek), hanem hosszútávon is – írja a klub honlapja.
Az egyik a tervezett infrastrukturális fejlesztés a Pomléban. A főbejárathoz legközelebbi kapu mögött egy 500 férőhelyes lelátónak kellet volna épülnie, és új öltözőket kapott volna a hazai és a vendégcsapat.

„Ezeket a beruházásokat azért terveztük meg, mivel szükségesek a jövő évi induláshoz a II. ligában. A mi hazai pályánk jelenleg két dologban nem felel meg a Szlovák Labdarúgó Szövetség előírásainak: a stadionban 1 500 ülőhelynek kell lenni és a hazai és a vendégöltözőknek meg kell felelnie az UEFA előírásainak. A rekonstrukció realizálását elkezdtük a tavalyi év végén, elkészítettük a projekteket. Elindítottuk az engedélyezést, tárgyaltunk a Szlovák Labdarúgó Szövetség és Somorja város képviselőivel az anyagi támogatások miatt. Minden ment a felállított terv alapján, egészen a koronavírus elterjedéséig.

A jelenlegi anyagi helyzet miatt úgy látjuk, hogy nem reálisak a tervek teljesítése. Minimum egy évig várnunk kell. Reméljük, hogy a Szlovák Labdarúgó Szövetség is vár egy évig az új szabályok bevezetésével. Az eredeti terv költségvetése 250 000 euró volt. Anyagilag támogatott volna a Szlovák Labdarúgó Szövetség, Somorja városa, de az összes társaság jelenlegi anyagi helyzete miatt, a klubunkat is beleértve, nagyon komplikált.“ mondta a klub képviselője Csutora Norbert. „Jelenleg saját forrásainkat felhasználva felújítjuk a középső pályát, az edzésekre használt felületet, melyet főleg az ifjúság használ. Mivel jelenleg nincs edzés, kihasználjuk az adott helyzetet. Kiegyenlítjük a felületet, kiépítjük az öntözési rendszert, új füvet vetünk. Úgy, mint egy éve a főpályán. Így egy teljesen új focipályát nyerünk 105x65m mérettel. A munkákat saját erővel, szponzorok és a klub anyagi hozzájárulásával végezzük. Jelenleg az a legfontosabb, hogy az élet térjen vissza a megszokott formájába, hogy tudjunk minél előbb együtt edzeni. A klub vezetősége mindent megtesz, hogy Somorján jövőre is II. liga legyen és hogy a ifjúságnak minél jobb feltételei legyenek a fejlődéshez,“ zárta le Csutora Norbert.