Kováčik: A MOL Akadémiának a régióban nincs konkurenciája

By
Updated: marec 3, 2019

Közép-Európa egyik legmodernebb futball akadémiájával rendelkezik Dunaszerdahely, A MOL Akadémia megépítéséhez a Szlovák Labdarúgó-szövetség is hozzájárult, így a jövőben az ifjúsági válogatottak is használhatják a létesítményt.

Az akadémia 17 hektáron terül el és 10 futballpályát foglal magába – hét füves és három műfüves pálya. Az edzőközpont a DAC felnőtt csapata, az ifjúsági csapatok és a válogatott ifjúsági korosztályai számára szolgál. A főépületben több helyiség is található: regeneráció, fizioterapeuta, orvosi szoba, fitnesz terem, étterem, pihenő szoba.
Az elmúlt napokban a labdarúgó szövetség küldöttsége is meglátogatta az akadémiát, hogy szemügyre vegye a csodás létesítményt. Ezúttal a vezetőkön kívül az összes ifjúsági korosztály edzője is Dunaszerdahelyre érkezett, köztük a DAC korábbi segédedzője, Branislav Fodrek is.


„A szlovák labdarúgó-szövetség is támogatta az akadémia létrejöttét, a létesítménynek a régióban nincs párja. Az edzők részletesen is szemügyre vehették a befejezett akadémiát. Örülök, hogy saját öltözőnk lesz az ifjúsági csapatok számára, amelyek akár már a következő összetartásokon ki is használhatják.“ – nyilatkozta szövetség honlapjának Ján Kováčik elnök.


Az akadémiát az U21-es válogatott edzője, Adrian Guľa is dicsérő szavakkal illette. „Az akadémia átlagon felüli felszereltséggel rendelkezik, van mire büszkének lenni. Nagy pozitívum, hogy a válogatott csapatok is kihasználhatják. Kiváló körülményeket láttunk, a pályák remek állapotban vannak.“ – értékelt Guľa.

Fotó, forrás: futbalsfz.sk