Koštrna: Remélem, a sérülésem után visszatérek a válogatottba!

By
Updated: október 7, 2019

A pozsonyi kórházban történt vizsgálatok után kiderült, hogy Kristián Koštrna nem vehet részt a szlovák válogatott összetartásán. A DAC hátvédje így nem mutatkozhat be címeres mezben.

„ Ilyen futbal, az ilyen csalódások is hozzátartoznak. Engem viszont ez nem tántorít el, remélem, felépülésem után bebizonyíthatom az edzőnek, hogy ismét érdemes meghívnia, akár már a novemberi mérkőzésekre.“ – nyilatkozta a szövetség honlapjának a jobbhátvéd.

„Már a Zsolna elleni mérkőzés előtt hívott a válogatott másodedzője, és bejelentette, hogy meghívót kapok. A Nagyszombat elleni találkozó előtti szerdán már éreztem valamit, nem fejeztem be az edzést. A DAC egészségügyi stábja mindent megtett, amit tudott, hogy rendbe jöjjek, de vonzott a Spartak elleni mérkőzés, amely a DAC számára nagyon fontos volt. Próbálkoztunk az injekciókkal, de nem működött.“ – vázolta fel sérülésének körülményeit a 25 éves hátvéd, aki összecsomagolva, hét napra készült a válogatotthoz. „Amikor eldőlt, hogy távozom, nagyon szomorú lettem, hogy nem tudom megmutatni az edzőnek, mint tudok és nem meghálálni a bizalmát.“

„Jó teljesítményt nyújtottam a DAC csapatában, ezért is lehettem csapatkapitány. Hapal és Brunegraf edzők az elejétől kezdve figyeltek, tudtam róla. Amikor Peter Pekarík sérüléssel bajlódott, felmerült a lehetőség a helyettesítésére. Meg akartam hálálni az edzőknek a bizalmat, de erre még várni kell. A válogatott stabil tagjává szeretnék válni. Először fel kell épülnöm ebből a sérülésből, utána remélem, ismét visszatérek.“ – zárta le első élményét a felnőtt válogatottnál Koštrna.

A szlovák válogatott október 10-én Nagyszombatban Wales csapatát fogadja, majd három nappal később Pozsonyban Paraguay ellen lép pályára.