Koronavírus a Slovan csapatában, karanténban a szakmai stáb

By
Updated: október 24, 2020

A Slovan csapatát sem kíméli a koronavírus, a pozsonyiak csapatában és a szakmai stábban is pozitív esetet találtak – közölte a klub honlapja. 

A rendszeres koronavírus vizsgálat 14 pozitív esetet mutatott ki a Slovan csapatában és a szakmai stábban. Néhány játékos szombaton nem érezte jól magát és a stadionra való belépésnél magas lázat mértek náluk, így már az edzést is kénytelenek voltak kihagyni. A Slovan a Ligás Klubok Uniójának kézikönyve szerint járt el, a fertőzött játékosok, a szakmai stáb és a vezetőedző is karanténba került.

„Jelenleg oldjuk a csapat összeállítását, amely elutazik Dunaszerdahelyre. Sérülés és a pozitív eredmények után sok játékos kiesett, félő, hogy az állapot még rosszabbra fordul. Az LKÚ kézikönyve szerint kell eljárnunk, amely azt mondja, hogy ha van 13 negatív játékosunk és köztük legalább egy kapus, akkor pályára kell lépnünk. A játékosok vasárnap reggel még tesztelésre kerülnek, és reméljük, hogy legalább lesz 13, aki le tudja játszani a mérkőzést. Már most tudjuk, hogy nem a legerősebb összeállításban lépünk pályára a fontos mérkőzésen. Nem marad más számunkra, mint elfogadni a kézikönyvet és mindent megtenni azért, hogy a legjobb felállásban utazzunk Dunaszerdahelyre.“ – nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan elnöke.

A Slovan vasárnap rangadót vív a DAC ellen a MOL Arénában, a mérkőzésre 16:00 órakor kerül sor.