Konferencia-liga: Csoportgyőztesként jutott tovább a Slovan

By
Updated: november 4, 2022

Csoportgyőztesként zárta az Európa Konferencia-ligát a pozsonyi Slovan, amely így az első helyről jutott egyenesen a tavaszi nyolcaddöntőbe. 

A mérkőzést a Slovan támadója, Aleksandar Čavrič döntötte el, aki Čakvetadze kidolgozott helyzetei után talált a hálóba a 15. és a 23. percben. Fordulás után a 47. percben még Kyeremeh még szépíteni tudott, de a Slovan megtartotta előnyét.
Ezzel a pozsonyiak történelmet írtak, ugyanis még egy szlovák csapat sem jutott be a tavaszi kieséses szakaszba. A Slovan mögött a H-csoportban másodikként a svájci Bázel végzett,

A Konferencia-liga csoportgyőztesei egyenes ágon jutottak a nyolcaddöntőbe, míg a második helyen végzett csapatok selejtezőt játszanak az Európa-ligában harmadik helyen végzett együttesekkel.

Zalgiris Vilnius – ŠK Slovan 1:2 (0:2)
Gólszerzők: Kyeremeh (47.) ill. Čavrič (15., 23.)
Sárga lapok: Kyeremeh, Buff – Ramirez, Kankava, Weiss, Pauschek
Zalgiris: Gertmonas – Mamič (46. Kažukolovas), Pavelič, Ljubisavljevič, Bopesu – Buff (74. Verbickas), Gorobsov, Miličkovič (46. Oliveira), Ourega (90.+2 Mikulenas) – Kyeremeh, Oyewusi
Slovan: Chovan – Pauschek (90.+2 Medveděv), Kašia, Abena, Lovat – Kankava, Kucka – Weiss (75. Mustafič), Čavrič (62. Zmrhal), Čakvetadze (90.+2 De Marco) – Ramirez (90.+2 Green)

Fotó: SK Slovan

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370