Kinevezték a szlovák válogatott új szövetségi kapitányát

By
Updated: október 20, 2020

A Szlovák labdarúgó-szövetség bejelentette a felnőtt csapat új szövetségi kapitányát, aki nem más, mint Štefan Tarkovič. 

A végrehajtó bizottság egyhangúan megszavazta Pavel Hapal és segítője, Oto Brunegraf menesztését, a döntés végrehajtásával Ján Kováčik elnök lett megbízva. Kováčik szintén feladatául kapta, hogy szerződést kössön az új vezetőedzővel és segítőivel.

A szövetségi kapitány Štefan Tarkovič lett, munkáját Marek Mintál és Samuel Slovák segíti. Az edzők november 30-ig kötöttek szerződést, de ha sikerre vezetik a csapatot az Európa-bajnoki selejtezőn Észak-Írország ellen, tovább is folytathatják a válogatott élén.
„Megszólítottuk Štefan Tarkovičot azért, mert ismeri a csapatot. Öt és fél évig dolgozott segítőként Ján Kozák mellett. Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy olyan ember érkezzen, aki jól ismeri a csapatot. A további munkája egy újabb beszélgetés témája lesz november 30. után. Az is elképzelhető, hogy az edzők november 30 után is folytatják munkájukat.“ – nyilatkozta Ján Kováčik.

A szlovák válogatott az Európa-bajnoki selejtezőn november 12-én Belfastban Észak-Írország ellen lép pályára, majd két Nemzetek Ligája mérkőzés vár rá Skócia majd Csehország ellen.