Kiharcolták az őszi elsőséget a kisudvarnoki ifik

By
Updated: október 31, 2022

Céltudatosan vágtak neki a 2022/2023-as idénynek a kisudvarnoki U19-es csapat tagjai. A remek játékosokból álló csallóközi gárda különösen elégedett lehet az őszi eredményekkel, mivel a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-bajnokság V. ligájában őszi elsőséget tudhatnak magukénak. 11 forduló alatt 10 győzelem és 1 döntetlen írható a számlájukra.

21 fős keret áll az edzők rendelkezésére

„A nyári felkészülés során több barátságos mérkőzést játszottunk, főleg a járási csapatok ellen. Július közepén kezdtük a felkészülést, amely során heti három alkalommal edzettünk. Szerencsére nem volt probléma az edzések látogatásával. A nyár folyamán nagymértékben változott a csapat összetétele, ketten kiöregedtek, ketten pedig eligazoltak. Az U15-ből hat játékos került fel az U19-be, egy játékos érkezett kölcsönbe. Így alakult ki a 21 fős keret.” – összegezte a bajnokságot megelőző felkészülést Vincze József, a kisudvarnokiak edzője.

A cél a bajnoki cím megszerzése

„Az idény előtt az előző évek sikeressége és a csapat minősége alapján az első helyet tűztük ki célul. Ennek megfelelően a srácok magabiztos játékkal és egy közös céllal léptek pályára. A siker meccsről meccsre nagyobb önbizalmat adott nekik, minden mérkőzésen dominálni tudtunk az ellenfeleink fölött, ez látszik is a tabellán. Nagy dicséret illeti a játékosokat, ugyanis veretlenül vonulhatnak téli pihenőre. Külön szeretném kiemelni négy játékosunkat: Ábrahám Adriánt, Varga Áront, Soóky Mátét és Alföldi Krisztofert, akik minden hétvégén két mérkőzést is játszottak, ugyanis az U19 bajnokság mellett a felnőttek között is állandó játéklehetőséget kaptak.” – értékelte az őszi teljesítményt.

Ígéretes tervek vannak kilátásban a téli felkészülési időszakra

„A felkészülést január közepén kezdjük meg, addig az átmeneti időszakban heti egyszeri alkalommal azért összejövünk majd egy átmozgató focira. A tél folyamán felsőbb ligában szereplő csapatok ellen lépünk majd pályára, tervben van egy egész napos meccsel egybekötött csapatépítő program is a negyedik ligát veretlenül vezető Párkány csapata ellen. Ami a csapat összetételét illeti, ha nem szükséges, akkor nem szeretnék új játékosokat igazolni, inkább adnék lehetőséget az U15-ben lévő játékosoknak, ugyanis többen kimagasló teljesítményt nyújtanak az idősebb diákok bajnokságában.” – árulta el a tréner.

Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre

„Amennyiben sikerül bajnokságot nyernünk, akkor szeretnénk szintet lépni. A jelenlegi csapatból ketten öregszenek majd ki, a csapat magja egyben marad, és évről évre jönnek fel majd új játékosok az alsóbb korosztályokból. A jövő hosszú évekre meg van alapozva, ugyanis jelen pillanatban is 7 csapatunk szerepel a járási bajnokságban, és több mint 100 gyerek látogassa edzéseinket!” – nyilatkozta Vincze József.

-bété-

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370