Kezdődhetnek a csoportos edzések a Fortuna liga csapatainál

By
Updated: apríl 23, 2020

Útmutatást dolgozott ki a Fortuna liga csapatainak edzéseihez a Ligás Klubok Uniója, amely alapján a csapatok megkezdhetik a csoportos edzéseket. A tréningek viszont egyelőre kontaktus nélküliek.

Eddig minden játékos egyénileg készült, csütörtöktől viszont szigorú feltételek mellett jöhetnek a csoportos tréningek. „Az LKU figyelmesen követi a jelenlegi helyzetet, már korábban is kész volt egy útmutatás, amely alapján a klubok újrakezdhetik az edzéseket. Nagy segítséget nyújtottak a kollégák az európai ligáktól, ugyanis megosztottuk anyagainkat az egyes bajnokságokkal. Az útmutatást a fő higiénikusnak is elküldtük és minden hozzászólást el fogunk fogadni, ugyanis az egészség van az első helyen.“ – nyilatkozta Michal Mertinyák, az LKÚ igazgatója.

 

Visszatér az élet a futballpályára, ami nagyon pozitív hír, de az edzések szigorú feltételek mellett fognak zajlani. Kizárólag kis, maximum 8 fős csoportokban lehet edzeni, miközben a csoportok egymástól távol lesznek elhelyezkedve. A kluboknak érintés mentes edzésformát kell kidolgozni a külső pályákon. A játékosok az edzésekre már felöltözve érkeznek otthonról, haza pedig az öltözők használata nélkül távoznak. Javasolt a magas higiénia, továbbá a helyiségek gyakori fertőtlenítése. „Az útmutatás része egy javaslat az egészségi állapotok figyelése a játékosoknál és a szakmai stábnál, hogy megelőzzünk bármilyen terjedést.”

Az LKÚ továbbra is szeretné, ha a jelenlegi idényt le lehetne játszani, a csoportos tréningek megkezdése jó jel a folytatás számára. A következő lépés a kollektív edzések megkezdése lesz az összes játékos részvételével. Erre 14 nappal a bajnokság folytatása előtt kerülhet sor. „Minden probléma ellenére reméljük, hogy az idényt be tudjuk fejezni és minden sportkérdésre a pályán kapunk választ. Bármilyen döntés során meg kell fontolni a következményeket, amelyek keletkezhetnek.“ – zárta Mertinyák.

Kötelező szabályok az edzések során:
– a játékosok és a szakmai stáb biztonságának bevezetése,
– a testhőmérséklet állandó mérése és feljegyzése
– a biztonságos, kétméteres távolság betartása
– gyakori kézmosás és a higiénia megtartása
– ajtók nyitva hagyása, a kilincsekkel való érintkezés minimalizálása
– az edzésen résztvevő beosztottak szájának eltakarása
– kéz fertőtlenítés a helyiségekbe való belépéskor
– a játékosok már felöltözve érkezzenek az edzésre, nem használják az öltözőt és a szociális helyiségeket
– a játékosok kis csoportokban edzenek, max 8 fő
– a helyiségek fertőtlenítése
– azonnali vizsgálat a koronavírus felbukkanása után