Kalmár Zsolt lett a Fortuna liga legjobb játékosa 2020-ban

By
Updated: marec 10, 2021

Kalmár Zsoltot, a DAC magyar válogatott középpályását választották a szlovák labdarúgó-bajnokságban az elmúlt év legjobb játékosának.

A 25 éves futballista a Pravda című napilap és a Szlovák Labdarúgó Szövetség közös szavazásán óriási fölénnyel végzett az élen. A DAC csapatkapitánya 83 pontot gyűjtött be a voksoláson, amelyen 34 szakember és újságíró nyilváníthatott véleményt. A második helyezett Dominik Greif (Slovan Bratislava) 55 ponttal zárt.
A listára felkerült Holman Dávid, a Slovan Bratislava futballistája is, aki tizedik helyen végzett. Kalmár 2017 nyarán igazolt Dunaszerdahelyre, ahol azóta 111 mérkőzésen 37 gólt szerzett.

A szavazás során megválasztják Szlovákia legjobb labdarúgóját, amely a külföldön szereplő játékosok közül kerülhet ki. Szintén megválasztják a legjobb trénert, amely három jelölt – ifj. Ján Kozák (Slovan), Pavol Staňo (Zsolna), Vladimír Weiss (grúz válogatott) – közül kerülhet ki. Ami biztos, hogy Bernd Storck a legjob edzők listáján a 4. helyen hárt, 20 ponttal.
A díjakat március 25-én adják át Szencen, a Hotel Senec díjátadóján.