Kalmár Zsolt az idény legjobb játékosa, három DAC játékos az álomcsapatban

By
Updated: máj 23, 2021

Kalmár Zsolt az év játékosa és három DAC játékos is bekerült az idény álomcsapatába. 

Miután véget ért a Fortuna liga 2020/2021-es idénye, kihirdették a bajnokság legjobb csapatát, melyből a DAC játékosai sem hiányoztak. A bajnok Slovan csapatából hatan, a DAC csapatából Blackman, Kalmár és Ramirez személyében hárman kerültek a legjobb tizenegybe. Rajtuk kívül még a zsolnai Kiwior és az aranyosmaróti Hrnčár kapott helyet.

Az idény álomcsapata: Greif (Slovan) – Blackman (DAC), Božikov (Slovan), Kiwior (Zsolna), De Marco (Slovan) – Hrnčár (Aranyosmarót), De Kamps (Slovan), Kalmár (DAC), Ratao (Slovan) – Strelec (Slovan), Ramirez (DAC)

A legjobb kezdőcsapaton kívül egyéni díjakat is kiosztottak. Az idény legjobb edzője a zsolnai Pavol Staňo lett, a legjobb góllövő szintén Zsolnáról került ki Dawid Kurminowski személyében, aki 19 találatot szerzett. Az idény felfedezettje az aranyosmaróti David Hrnčár lett. Az idény legjobb játékosának nem mást, mint Kalmár Zsoltot választották.

A Fortuna liga álomcsapata mellett kihirdették a tehetségek legjobb csapatát is. Nem meglepően a tehetségek kezdőcsapatát a zsolnai játékosok lepték el, szám szerint öten, őket a DAC csapatából Blackman, Schäfer, Divković és Ramirez követte. Rajtuk kívül még a pozsonyi Strelec és a Nagyszombati Cabral került a tehetségek közé.

A tehetségek álomcsapata: Petráš (Zsolna) – Blackman (DAC), Kiwior (Zsolna), Sluka (Zsolna) – Schäfer (DAC) – Cabral (Nagyszombat), Strelec (Slovan), Ďuriš (Zsolna), Divković (DAC) – Ramirez (DAC), Kurminowski (Zsolna)