Jönnek a megszorítások, félbeszakadhat a Fortuna liga

By
Updated: september 28, 2020

Október 1-től beszüntetik a tömegrendezvényeket Szlovákiában, veszélyben a labdarúgó Fortuna liga és a jégkorong Tipos Extraliga is.

A koronavírus terjedése miatt szigorú intézkedések lépnek életbe, beszüntetik a tömegrendezvényeket, egyben a sportrendezvényeket is. Kivételt azok a rendezvények képeznek, ahol a szervező bebiztosítja a negatív koronavírus vizsgálatokat minden résztvevő számára. A javaslat még a teljes elfogadásra vár. A megszorítások érintik a következő válogatott mérkőzéseket, továbbá félbeszakadhat a Fortuna liga és később rajtolhat a jégkorong Tipos Extraliga.

„Néhány kivétellel betiltjuk a tömegrendezvényeket. Kivételt képez a házasságkötés, temetés, keresztelő, felsőbb szervek ülése, vagy ha a rendező biztosítja a 12 óránál nem öregebb negatív koronavírus teszteket és a rendezvényt 48 órával korábban bejelenti a regionális egészségügyi hivatalnak. Ezek az intézkedések a sport-, kulturális, céges és egyházi rendezvényeket illeti.“ – nyilatkozta a Ján Mikas higiénikus.

Igor Matovič kormányfő szerint a sportvilág anyagi támogatást kaphat. „Kéz a kézben a hasonló megszorításokkal jönnek a kártérítések is. Megkértem a miniszterurat, kezdje meg a tárgyalásokat a sportolókkal a bevételkiesések kártérítéséről, hogy ne szűnjön meg a sport és a kultúra.“ – nyilatkozta Matovič. A javaslatokról a koronavírus krízis stábja dönt.