Jelenleg határozatlan ideig szünetelnek a dunaszerdahelyi járási bajnokságok

By
Updated: marec 23, 2020

Nem csak a hétköznapi életben, de a sport világában is komoly fennakadásokat okozott a világszerte terjedő koronavírus. Azt már tudjuk, hogy a nemzetközi labdarúgó-bajnokságok mikor indulhatnak újra, de mi a helyzet az alacsonyabb osztályú, járási ligákkal? Erről a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó Szövetség illetékeseit kérdeztük.

„2020. március 11-én a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó Szövetség sporttechnikai bizottsága az illetékes állami szervek döntése alapján 2020. március 10-től 2020. március 22-ig felfüggesztette a DTLSZ hatáskörébe tartozó bajnokságokat. Mivel a szervek tovább szigorítottak, így a DTLSZ sporttechnikai bizottsága 2020. március 20-án beláthatatlan időre függesztette fel a hatáskörébe tartozó bajnokságokat (épp úgy mint más területi szövetségek, regionális szövetségek és a Szlovák Labdarúgó Szövetség is). Mivel a DTLSZ hatáskörébe tartozó bajnokságokban nagyon sok mérkőzés elhalasztásra került, és még nem tudjuk pontosan, mennyi lesz még elhalasztva, így mindenképp a sporttechnikai bizottságnak át kell dolgoznia a bajnokság szétírásában (Rozpis súťaže) található Időpontszétírást (Termínová listina), amelyet be kell terjeszteni a végrehajtó bizottságnak jóváhagyásra. De erről még korai beszélni, hiszen nem tudjuk pontosan meddig is tart ez az állapot.” – árulta el érdeklődésünkre a járási bajnokságok helyzetét Földes Richárd, a sporttechnikai bizottság elnöke.

Hogy mikor és milyen formában rajtolhatnak újra a járási bajnokságok, egyelőre nem lehet pontos információkat tudni, ugyanis a vírus terjedése miatt napról-napra változnak az állapotok. Reméljük, hamarosan ismét beindul a nagyüzem a mennyei bajnokságokban is.