Járási focira fel – szombaton kezdőrúgás!

By
Updated: august 17, 2018

Két hónapnyi szünet és felkészülési időszak után újra benépesülnek a járási futballpályák, hiszen a Dunaszerdahelyi járásban is elkezdődik a bajnoki pontvadászat. Augusztus 18-án, szombaton 17 órakor először szólal meg a 2018/2019-es idény első sípszója.

Az AG Sport Ligában/VI. ligában 16 csapat áll rajthoz: Nagyudvarnok, Felbár, Egyházgelle, Nagypaka, Csallóközcsütörtök, Szentmihályfa, Dióspatony, Izsap, Pozsonyeperjes, Somorja B, Ekecs-Apácaszakállas, Felsőpatony, Hegyéte, Baka, Balony és Nyékvárkony. A VII. ligába 14 csapat adta be jelentkezését: Vásárút, Csilizradvány, Dióspatony B, Sárrét, Csallóközkürt, Alistál, Csallóköznádasd, Tárnok, Csilizpatas, Nagyszarva, Padány, Béke, Pozsonycsákány és Sárosfa. Az U19-esek mezőnyében – Nagyabony visszalépése miatt – hat csapat verseng majd a bajnoki címért: Nagyudvarnok, Nyárasd, Pozsonyeperjes, Alistál, Ekecs-Apácaszakállas és Nagyszarva. Az alacsony létszám miatt négyszer fordulnak majd a csapatok. Az U15-ben 14 csapat, Az U13-ban két csoportra osztva 23 csapat, az U11-ben pedig négy csoportra osztva 20 csapat verseng majd. Az eredmények és táblázatok továbbra is a hivatalos futbalnet.sk-n követhetőek figyelemmel.

Az AG Sport liga első fordulójában rögtön egymásnak feszül a tavalyi VII. liga bajnokcsapata és az előző idény VI. ligás bajnokesélyese – Somorja B otthonába a balonyiak látogatnak. A korábban szintén élmezőnyhöz tartozó Baka alakulata Nagyudvarnokban kezdi meg szereplését. Az V. liga déli csoportjából visszaeső csallóközcsütörtökiek hazai pályán debütálnak újra a járási mezőnyben, Egyházgellét fogadva.

A VII. ligában előrehozott mérkőzésen már debütált az újonnan alakult dióspatonyi fakó, akik a remek utolsó félszezont produkáló Csallóközkürt ellen mutatkozhattak be. Az augusztus 12-én lejátszott mérkőzésen a csallóközkürtiek 3:2-re diadalmaskodtak vendégként. Két begyűjtött sárga lap miatt hazai és vendég részről is történt kiállítás. A csallóközkürti Harsányi Dávid a piros lapot megelőzően egyébként kétszer is betalált a fakó kapujába. Újult erővel próbálhatnak szerencsét a csallóköznádasdiak is, akik Padányt fogadják. Az AG Sport liga pozsonycsákányi visszaesője Csilizradványon vendégszerepel.

Dióspatony B-Csallóközkürt 2:3 (0:0), g.: Flaska R. (11m-54.), Zlacký V. (70.) ill. Harsányi D. (49., 56.), Takács A. (52.)

A hétvégi menetrend:

AG SPORT LIGA/VI. LIGA
1. forduló, augusztus 18. (szombat), 17:00: Nagyudvarnok-Baka, Nyékvárkony-Izsap; augusztus 19. (vasárnap), 17:00: Somorja B-Balony, Csallóközcsütörtök-Egyházgelle, Ekecs-Apácaszakállas-Dióspatony, Felbár-Felsőpatony, Hegyéte-Szentmihályfa, Pozsonyeperjes-Nagypaka.

VII. LIGA
1. forduló, augusztus 18. (szombat), 16:00: Csilizradvány-Pozsonycsákány; 17:00: Sárrét-Nagyszarva, Tárnok-Sárosfa, Csallóköznádasd-Padány; augusztus 19. (vasárnap), 10:30: Béke-Vásárút; 17:00: Alistál-Csilizpatas.

by bété/sportolunk.sk