Interjú: Zólyombrézóban nevelkedik az újabb felvidéki hátvédtehetség

By
Updated: august 12, 2019

Egy újabb felvidéki futballtehetség ütötte fel fejét, ezúttal a szlovák II. ligában. A nyitranagykéri származású Straňák Dominik jelenleg a Zólyombrézó csapatában szerepel, de a nyitrai ifjúságban nevelkedett. A 195 cm magas középhátvéd még csak 19 éves, de már megjárta az ifjúsági Bajnokok Ligáját is, az elmúlt fordulóban pedig Liptószentmiklós ellen megszerezte első találatát a felnőttek között.

Hogy kezdődött futball pályafutásod?

Futball családba születtem, szüleim is nagyon szeretik a focit. Testvérem, aki négy évvel idősebb, elhordott magával a pályára. Amikor még csak 4-5 éves voltam, már akkor nagyon érdekelt a foci. Pályafutásomat Nagykéren kezdtem, ahol a diákok között játszottam 10 éven keresztül. Utána egy iskolai tornán felfigyelt rám Érsekújvár, majd másfél évre oda kerültem. Ezután Nyitrára költöztem, ahol végigjártam az ifjúsági akadémiát, az utolsó évet pedig már a felnőtt csapatnál töltöttem. Most pedig a nyáron Zólyombrézóba igazoltam.

Hogy kerültél Nyitrára?

Egy nap jött édesapám, hogy hívtak Nyitráról, láttak engem játszani és kipróbálnának. Nagyon megörültem neki. Elmentem próbajátékra, amely sikeresen végződött.

Hogy teltek az ifjúsági évek Nyitrán?

Nagyon jól. Minden korosztályban a kezdőcsapatban voltam, sok nemzetközi mérkőzést játszottunk. Megemlíteném például az ifjúsági Bajnokok Ligáját, ahol bekerültünk a legjobb 32 csapat közé, a 16 között viszont a holland Feyenoord ellen az utolsó percben kaptunk gólt és kiestünk. Természetesen nagy köszönettel tartozom minden edzőmnek, mindegyiktől nagyon sokat kaptam, főleg sok tanácsot a jövőbeli pályafutásomhoz.

Hogy jött a Zólyombrézó ajánlata?

A kapcsolatfelvétel után történt néhány telefonhívás, elég nagy volt az érdeklődés a klub részéről. Sokat gondolkodtam, mi lenne a legjobb döntés. Megbeszéltük a feltételeket, és úgy döntöttem, oda igazolok. Meg voltam lepődve, hogy milyen magas szinten foglalkoznak ott a futballal.

Nem volt esetleg lehetőséged a Fortuna ligában maradni?

De igen, a múlt idény végén a Nyitra felajánlott egy lehetőséget, hogy maradjak a csapatban az új évadban is, de én a váltás mellett döntöttem.

A legutóbbi fordulóban Liptószentmiklós ellen megszerezted első gólodat is. elégedett vagy az idénykezdettel?

Őszintén örülök, hogy nyertünk és nem kaptunk gólt, a gólszerzés pedig egy nagy plusz. Az idény még csak az elején tart. Természetesen az első 4 fordulóból a lehető legtöbb pontot akartuk megszerezni, de megyünk tovább, hogy elérjük a célunkat.

A védő pozícióhoz remek adottságaid vannak. Mik az erősségeid és mik a hátrányaid?

Erősségeim közé főleg a bal lábam, a fejjátékom, a párharcok tartoznak, viszont koordinációban és dinamikában még fejlődnöm kell.

Figyeled a DAC csapatát?

Természetesen, figyelemmel követem. Nagyon tetszik a klub filozófiája, amely során sok fiatal játékos kap lehetőséget. Elképesztő, hogy az utolsó pár év alatt ennyi mindent felépítettek – stadion, klub, akadémia.

Mit szólnál egy megkereséshez a DAC részéről?

Nagyon örülnék neki, de még nagyon sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy egy ilyen ajánlatot kapjak. Remélem, egyszer sikerülni fog.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Csak a legnagyobb céljaim vannak. Imádom a futballt, de most a közeljövőre koncentrálok. Szeretnék segíteni a Zólyombrézónak feljutni a Fortuna ligába és egyénileg szeretnék napról napra fejlődni.

Fotó: profutbal.sk