Interjú: Remekül teljesít tavasszal Szereden a dunaszerdahelyi Iván Alex

By
Updated: máj 14, 2019

Remek tavaszt tudhat maga mögött a dunaszerdahelyi Iván Alex, aki 11 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligás Szered csapatában. A 21 éves játékos egy gólt és két gólpasszt jegyzett, ráadásul a DAC elleni győzelemből is kivette részét. A fiatal játékost kérdeztük.

Hogy jött a szeredi lehetőség?

Már az idény előtt úgy volt, hogy Szeredre kerülök, de még nem voltam kész az első ligára. Ekkor mondták, menjek egy él év kölcsönjátékra, így kerültem Pozsonyligetfalura, ahol egy nagyon jó félévet töltöttem. A téli felkészülés során, ahogy az meg volt beszélve, már Szeredre kerültem, ahol kiharcoltam magamnak a játéklehetőséget.

Hogy érzed magad a csapatban?

Nagyon jól érzem magam, kiváló csapattársaim vannak, nagyon jó a kollektíva. Ráadásul most, hogy jönnek az eredmények, még jobb. Megvertük hazai pályán a Dunaszerdahelyt, ez nem kis dolog.

Számodra, DAC nevelésként különleges mérkőzés volt.

Így van. Már ahogy a Nagyszombat ellen játszottunk, én már akkor azért harcoltam, hogy a felsőház rájátszásában a MOL Arénába jöhessek és pályára léphessek a DAC ellen. A mérkőzés során jól ment a játék, gólpasszt is adtam, elkaptuk a fonalat, majd újabb gólokat szereztünk. Ami a rájátszás első mérkőzésein nem sikerült, az a DAC ellen kijött.

Előny volt a csapat számára, hogy nem a kiesés ellen kellett küzdeni tavasszal?

Igen, ugyanis stressz nélkül játszhatunk, mindenki megmutathatja magát, hogy ki mit tud játszani. Egész tavasszal tehermentesen játszhatunk.

DAC-Szered fotóalbum ITT található! 

Hol töltötted korábbi éveidet?

Utánpótlásban a DAC-ban szerepeltem, majd Győrbe kerültem. Utána visszajöttem Dunaszerdahelyre, a B csapatban játszottam másfél évet, majd ezután távoztam. A DAC B-ből kerültem Pozsonyba, utána Szeredre.

Mennyire volt nehéz a csapat számára, hogy stadion hiányában az összes mérkőzését idegenben játszotta?

Mondhatni mi szereztük a legtöbb pontot vendégként, az összes meccset idegenben játszottuk. Biztosan több pontunk és több szurkolónk lenne, ha saját stadionunkban léphetnénk pályára. Dunaszerdahelyen egy nyolcezres átlagnézőszám nem kis motiváció a játékosok számára.

Mit adott neked eddig a Fortuna liga?

Ez idáig csakis adott. Tizenegy meccset játszottam, Zsolna ellen gólt is rúgtam, így csak pozitívan tudok beszélni a bajnokságról. Már kinőttem a gyerek focit, a felnőtteknél sokkal jobban oda kell figyelni a részletekre. Csak pozitívan értékelhetem ezt az idényt. Nem szabad csüggedni, ha valakinek második ligát kell játszania. Én is játszottam a második ligában, de már arra készültem, hogy jöhessek az első ligába, mert tudtam, hogy oda fogok kerülni.  Dolgozni kell, a futball visszaadja a sok munkát.

Mi várható veled kapcsolatban a jövőben?

Még van két meccsünk, arra szeretnék koncentrálni, utána pedig bármi lehet, ugyanis jól mentek a mérkőzések. Még jövő szezonra is érvényes szerződésem van a Szered csapatával, de bármi lehet. Vannak hazai és külföldi ajánlataim is.