Interjú: A Nagyszombat utánpótlásában fejlődik a galántai Tumma Gergely

By
Updated: január 25, 2017

Korábban bemutattuk a Nagyszombat ifjú tehetségét, Tumma Gergelyt, aki még csak 17 éves, de már többen felfigyeltek rá. A tehetséges játékosra a szlovák válogatottnál is számításba került, az U17-es csapat stabil tagja.

Hogy kezdted a futballt?

A „futball karrierem“ tornateremben kezdődött el. Szerettem a mezőnyben játszani, de többnyire kapus voltam. Kis idő után átigazoltam Galántára, ahol szintén kapusként kezdtem. Egy alkalommal viszont kevés játékosunk volt, ezért kénytelen voltam mezőnyjátékosként felállni. Ekkor derült ki, hogy a mezőnyjátékosként jobban megállom a helyem, mint a kapuban.

Hogy kerültél a Spartak csapatába?

Egyik hétvégéén a csapattal Spartak ellen játszottunk és mivel az ellenfél edzője úgy látta, van bennem tehetség, ezért felkereste a szüleimet. Mivel en még ilyenről magam nem dönthettem, felajánlotta nekik, hogy ha úgy döntenénk, eljöhetnek a spartak csapatába próbára. Így egy hét múlva mar a Nagyszombatban „rúgtam a bőrt“.

A Nagyszombaton kívül volt más lehetőséged is?

Abban az időben mikor átléptem a Nagyszombathoz, csak ez az egy lehetőségem volt, illetve maradhattam volna a galántai csapatban. A Spartak ajánlata ígéretesebbnek tűnt, így átleptem, amit kicsit sem bántam me. Amióta a Spartakban játszom, többen is érdeklődtek irántam, de eddig nem volt olyan ajánlat, ami felülmúlná ezt a lehetőséget.

A DAC felől sem érdeklődtek?

Nem, a DAC nem keresett.

Magyarként hogy érzed magad a Spartak csapatában?

Mivel már majdnem 4 éve itt vagyok, teljesen normálisan. Nem tapasztaltam semmilyen problémát.

z8_sport2

Milyen volt első alkalommal a szlovák korosztályos válogatottban szerepelni?

Az egész nagyon gyorsan történt, régen nem is álmodtam arról, hogy valaha is bekerülök a válogatottba. Nagyon boldog és büszke voltam, mikor először a pályára léphettem a válogatottban.

Van kedvenc bajnokságod és klubcsapatod?

A kedvenc csapatom a Liverpool a bajnokság pedig az angol Premier League. Szeretem a kemény és gyors focit.

Mik a céljaid a jövőre nézve?

A mának élek. A mérkőzéseken és az edzéseken mindet beleadok és élvezem a játékot. Meglátjuk, mit hoz a jövő.