Interjú: Két év alatt két bajnoki címet szerzett a Somorja B/Tejfalu

By
Updated: júl 14, 2019

Két év alatt másodszor szerzett bajnoki címet a Somorja B/Tejfalu csapata, amely az AG Sport liga győzteseként jutott az V. ligába. A csapat sikeredzőjét, Johancsik Patrikor kérdeztük.

A csapat bajnoki címet szerzett és feljutott az V. ligába. Megkönnyebbült a bajnokság végeztével?

Bevallom, egy kicsit igen. Kívántam a srácoknak a bajnoki címet, mert a feljutást megérdemelték. Végül ez sikerült is, aminek nagyon örülök.

Hogy értékelné az elmúlt idényt?

Az egész idény lefolyása rendben volt. Szép pillanatokat éltünk meg, de nehéz megpróbáltatásokon is keresztülmentünk, amik viszont sokat segítettek. Mindkét csapat, a Balony és a Csallóközcsütörtök is erős ellenfél, a bajnokság végéig nagy küzdelmet mutattak a bajnoki cím iránt. Mi viszont főleg a saját teljesítményünkre koncentráltunk, végül minden rendben alakult.

Mit gondol, mint éllovasra, jobban odafigyeltek a csapatra az ellenfelek?

Ezt a hazai mérkőzéseken is éreztük, de természetesen idegenben is, mindenki meg akarta mutatni ellenünk. De ez így van rendjén, mindenki le akarja győzni az éllovast.

Mikor volt a töréspont, amikor elhitték, hogy meglesz a bajnoki cím?

Az idény első edzésétől kezdve bíztam a bajnoki címben. Úgy gondolom, elég jól ismerem ezt a bajnokságot, ezért feltételeztem, hogy a csapat van olyan erős, hogy megnyerje a bajnokságot. Természetesen a számból a bajnoki cím, vagy a feljutás szó az öltözőben nem hangzott el. Azt akartam, hogy a játékosok a munkára összpontosítsanak, nem akartam őket felesleges nyomás alá helyezni. Vagyis a teljesítményre koncentráltunk, nem kimondottan az eredményre, és szerintem ez jól is sikerült.

Télen a Horváth testvérek, Csaba és Béla is csatlakoztak a csapathoz. Milyen volt az együttműködés az idősebb játékosokkal?

25 éves koromtól edzőként dolgozom a felnőtt futballban, ezért már megszoktam, ha időseb játékosokkal dolgozom. Viszont a saját klubom elnökét még sosem edzettem. Mindketten komoly profik, nem véletlen, hogy a futballban annyi mindent elértek. A pályán és az öltözőben is a meghosszabbított kezeim voltak, az együttműködés remek volt.

Melyek voltak az idény pozitív és negatív pillanatai?

– Személy szerint számomra minden egyes rúgott gól és győzelem nagy pozitívum volt. Nem szívesen beszélek vagy emelek ki valakit, de nagy pozitívum volt számunkra az idény legjobb góllövője, Bujka Nikolas. Szintén remek, hogy 112 gólt rúgtunk, ez nagyon szép szám. Ennek ellenére, ami negatívum volt, az a vereségünk Csallóközcsütörtökben és Pozsonyeperjesen.

Mi várható Tejfaluban a következő idényben?

A csapat bejelentkezett az V. ligába és már várjuk a kezdést. Annyit elárulhatok, hogy két évnyi folyamatos feljutás után a célunk ezúttal nem az osztályváltás lesz. Viszont abban a munkában, abban a játékban szeretnénk tovább folytatni, amely a nézők számára szép előadást nyújt.

Merre vezetnek az Ön útjai a következő idényben?

Nagyon örülök, hogy megegyeztünk a klub vezetésével a további együttműködésben és a következő idényben is irányíthatom a csapatot, immáron az V. ligában.

Fotó: Őry Tibor