Interjú: A DAC középpályásával készül a folytatásra Harsányi Zoltán

By
Updated: apríl 27, 2020

Már hetedik magyarországi klubjánál szerepel a csallóközkürti Harsányi Zoltán, aki jelenleg az NBIII-ban szereplő Lipót csapatát erősíti. A 32 éves támadó a vírus idejére nem tért haza, Lipóton tartózkodik és egy ismerős játékossal készül.

Hogy telnek a napok a koronavírus ideje alatt? 

A járvány elterjedése után nem tértünk haza, hanem Lipóton maradtunk. Ha visszatérnénk, az állami karanténba kellett volna vonulnunk, talán Bősre, azt pedig jelenleg nem akartuk kockáztatni. Azért döntöttem így, mert ha elindulna a bajnokság, helyben vagyok. Mindenki már nagyon várja a pozitív hírt, mikor csökken a vírus és tér vissza az élet a normális kerékvágásba. A végső döntés az MLSZ kezében van, legalább három héttel a folytatás előtt hivatalosan bejelentik a döntést. A mérkőzések üres lelátók előtt lesznek.

A játékosok többsége szerint a hétköznapok nagyon egyhangúak.

Egyáltalán nem, én teljes mértékben ki vagyok merülve és próbálok pozitívumot találni a sok negatívum között. Távúton végzem tanulmányaimat a pozsonyi Közgazdasági Egyetemen. Örömöt és nyugalmat a család okoz, amely  nálam az első helyen van. Alex kisfiam már másfél éves, és szeptember végén várjuk a családunk újabb tagját.

Van egyéni edzésterved is?

Természetesen. Győrben szomszédom a DAC magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt. Hamar megegyeztünk és remek edzéspárost alkotunk, közösen készülünk.

Nyár óta Lipóton szerepelsz. Azért igazoltak, hogy a klub a segítségeddel feljusson a második ligába?

Így is mondhatjuk, a csapatban én vagyok az egyetlen légiós. 12 mérkőzésen hat gólt szereztem. A klub támogatója a helyi pékség tulajdonosa és kiváló körülményeket biztosít. Az egyesület már évek óta a megyei bajnokságokban szerepelt, az NBIII újoncaként fel akart jutni.

Lipóton is csökkentették a fizetéseket? 

Igen, felére csökkentették júniusig. Amikor ismét edzésbe állunk, a fizetések visszatérnek a normális összegre.

Nem tervezel visszatérni a szlovákiai futballpályákra? 

Júniusban a krisztusi korba lépek, de a futballistát nem ez alapján értékelik. Belsőleg és fizikailag is rendben vagyok, a hátvédeknek mindig gondjuk van velem. Már nyáron és télen is voltak ajánlataim Szlovákiából, de messze voltak Dunaszerdahelytől. Jelenleg minél több időt szeretnék tölteni a családommal. Ha megszületik a második gyermekünk, megnyitom a kérdést a hazatérésről.