Interjú: 34 góllal lett járási gólkirály Bujka Nicolas

By
Updated: júl 15, 2019

Remek idényt zárt a Somorja B csapatában a 20 éves Bujka Nicolas, aki 34 gólt szórt a csapatoknak, ezzel magabiztosan szerezte meg a gólkirályi címet. A fiatal támadót sikeréről kérdeztük.

Hogy értékelnéd az elmúlt idényt csapat és egyéni szinten?

Az elmúlt idény szerintem nagyon jól sikerült, mint egyénileg, mint csapat szinten is. Hiszen a csapat két éven belül másodszor is bajnoki címet is nyert, igaz én csak az egyikben vettem részt. Szerintem a csapat nagyon kiegyensúlyozott volt, néha voltak gyengébb pillanatok, viszont mindig visszataláltunk a helyes útra. Számomra is nagyon jól alakult az elmúlt idény, hiszen a kitűzött céljaimat elértem, bár alakulhatott volna jobban is, de nem vagyok csalódott.

Hogy élted meg a szoros idényt, Balony és Csallóközcsütörtök folyamatosan mögöttetek volt.

Nagyon kiélezett volt a verseny  a bajnok címért, hiszen ez a három csapat volt a idény legjobbja. Igaz, a visszavágón Balony ellen sérülést szenvedtem, ezért két hetet ki is kellett hagynom, sajnos a csütörtök elleni visszavágón nem játszhattam. Minden nehézség ellenére, így is elég jól álltuk a sarat.

34 gólt szereztél az elmúlt idényben. Milyen céllal vágtál neki az évadnak, és számítottál ekkora góltermésre?

Az előző fél szezonomhoz képest nem igazán számítottam ekkora sikerre. De sikerült visszatérnem a régi formámba. Pozitívan vágtam neki az idénynek, bíztam magamban és a csapatban is. Mindig igyekeztünk a legjobbat nyújtani. A célom pedig főként az volt, hogy minél jobb teljesítményt tudjak meccsről meccsre nyújtani, és ezzel segíteni a csapatot.

Mit gondolsz, melyik meccsek sikerültek a legjobban és melyik meccsek rosszabbul?

Véleményem szerint az egyházgelei visszavágó volt az egyik legjobb meccsünk az idényben. A körülményekhez képest nagyon jól reagáltuk le a meccset és nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, de egyben ez volt a legfontosabb is, hiszen tudtuk, hogy ha megnyerjük a mérkőzést, akkor már biztosan bajnokok vagyunk. Az Ekecs elleni visszavágó is elég jól sikerült, hiszen nagyarányú győzelmet arattunk. Igaz, volt pár kevésbé jól sikerült találkozónk az idényben, de számomra azok voltak a legrosszabb meccsek, amelyeken nem tudtam sérülés végett részt venni, és így nem tudtam segíteni a csapatot a kitűzött cél érdekében.

Mik a terveid a következő idényre és a jövőre nézve? Hol folytatod?

Szeretnék legalább olyan jó idényt játszani, mint most. Hogy hol folytatom? Hát még az a jövő kérdése, viszont szeretnek minél magasabb szintre eljutni a jövőben.

Fotó: Őry Tibor