Összeállítás: Íme a felvidéki magyar labdarúgók legjobb kezdőcsapata

By
Updated: december 28, 2020

Korábban összeállítottuk a legértékesebb felvidéki játékosok rangsorát, ezúttal nézzük, milyen játékosokkal állhatna fel a legjobb profi felvidéki kezdőcsapat. Figyelem, szubjektív vélemény! 

Kapuban a vágsellyei származású Ribánszki László kaphat helyet, aki több magyar csapatnál is szerepelt, legutóbb pedig a román másodosztályú Csíkszereda játékosa volt. Jobbhátvéd pozícióban az ETO neveltje, a lakszakállasi Kovács Krisztián kaphat helyet, aki már több mint 100 mérkőzésen lépett pályára az NBII-ben a győriek mezében. A balhátvéd poszton verhetetlen a Budafok dunaszerdahelyi játékosa, Medgyes Sinan, aki 12 mérkőzésen lépett pályára az ősz folyamán az NBI-ben. A középhátvéd poszton a Zalaegerszeg nádszegi játékosa, Szépe János, és a Gyirmót alapembere, Hudák Dávid léphetne pályára. Szépe az ősszel 10 bajnokin 2 gólt, míg Hudák 20 bajnokin szintén 2 gólt szerzett. A középpályán a négy legértékesebb felvidéki játékos kap helyet. Nem hiányozhat a legértékesebb labdarúgó, Bénes László, illetve Kiss Filip, Urblík József és Iván Alex. A támadósorban a többszörös magyar válogatott Priskin Tamás, és a csallóközkürti Almási László onthatná a gólokat.

A cserék között fiatal és tapasztalt játékosok egyaránt találhatóak. Bevetésre várhatna a Nagyszombat U21-es válogatott hátvédje, Tumma Gergely, vagy Križan Richárd a Trencsén és Saláta Kornél a Komárom csapatából. Szintén a hátvédek között törhet magasra a Haladás játékosa, a lakszakállasi Mocsi Attila. A középpályás poszton Lénárth Tamás, a támadók között Mészáros András és Szarka Ákos várhat a lehetőségre. De találhatók még itt fiatal tehetségek és tapasztalt játékosok Somorjáról, Komáromból és Puhóból is.

Íme Felvidék legjobb kezdőcsapata: 

Ribánszki László – Kovács Krisztián, Szépe János, Hudák Dávid, Medgyes Sinan – Iván Alex, Urblík József, Bénes László, Kiss Filip – Almási László, Priskin Tamás

További játékosok:
Hátvédek:
Tumma Gergely, Križan Richárd, Mocsi Attila, Saláta Kornél, Szőcs László,
Középpályások: Pastorek József, Lénárth Tamás, Nagy Péter, Nagy László, Varga Péter, Bari Krisztián, Mészáros Karol
Támadók: Mészáros András, Szarka Ákos, Faragó Tamás,