Hosszabbítás után kupagyőztes a Slovan

By
Updated: máj 19, 2021

Hosszabbítás után nyerte meg a Szlovák Kupát a pozsonyi Slovan, amely a fináléban 2:1 arányban múlta felül a Zsolna együttesét. A Slovan klubtörténelmet írt, ugyanis sorozatban másodszor duplázott – szerezte meg a bajnoki címet és a kupát. 

A 26. percben hátrányba került a Zsolna, Minárik egy szabálytalanság után piros lapot kapott. Ennek ellenére a 30. percben mégis a zöld-sárgák szereztek vezetést, egy lepattanó labdát Kiwior parádésan küldte a hálóba – 1:0. Próbálta kihasználni az emberelőnyt a Slovan, de a zsolnai védelem jól állta a sarat. A 61. percben összejött az egyenlítés a pozsonyiak számára, Medveděv beadását Henty fejelte a hálóba. A rendes játékidő 1:1-es eredménnyel zárult, így jöhetett a hosszabbítás. Az első 15 perc végén az egyik zsolnai játékos a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, ami miatt a játékvezető a videobíró részletes elemzése után büntetőt ítélt. A tizenegyest Weiss értékesítette. A 111. percben végül Weiss megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A Slovan végül megőrizte az előnyét és történelmi tettet hajtott végre, ugyanis sorozatban másodszor duplázott, másodszor szerezte meg a bajnoki címet és a kupát.

MŠK Zsolna – ŠK Slovan 1:2 hosszabbítás után (1:0, 1:1)
Gólszerzők: Kiwior (30.) ill. Henty (61.), Weiss 11-ből (+105.)
Sárga lapok: Ďuriš, Fazlagič, Javorček, Kurminowski – De Marco, Weiss ml., Šulla, Abena, Bajrič
Piros lap: Minárik (26.) ill. Weiss (111.)
Zsolna: Belko – Anang, Minárik, Kiwior, Javorček (105.+9 Sluka) – Gono (78. Myslovič), Fazlagič, Bernát (40. Kopas) – Rusnák (78. Kaprálik), Paur (65. Kurminowski), Ďuriš (105.+9 Bičachčjan)
Slovan: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov (105.+6 Bajrič), De Marco (78. Pauschek) – De Kamps (71. Nono), Holman (46. Strelec), Rabiu – Čavrič (78. Daniel), Henty, Ratao (46. Weiss)

Fotó: sport.sk/tasr