Hivatalos: Zárt kapus mérkőzéssel büntetik a szlovák válogatottat

By
Updated: september 22, 2019

Zárt stadion vár a szlovák szurkolókra a Wales elleni Európa-bajnoki selejtező során, az UEFA a szlovák szövetséget is megbünteti a magyar-szlovák mérkőzés miatt. 

Mint ismert, a magyar válogatott zárt kapus mérkőzéssel bűnhődik a magyar-szlovák selejtezőn történt atrocitások miatt, de a büntetés a szlovák oldalt sem kerüli el.

Szombaton elsőként az RTVS közszolgálati televízió jelentette be, hogy az UEFA a szlovák szurkolók viselkedése miatt büntetést szabhat ki a szövetségre. Októberben a szlovák válogatott a selejtezők során Wales csapatát fogadja, de a találkozó során üres lelátók várhatnak a játékosokra.

A magyar válogatott az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen kénytelen zárt kapuk mögött játszani, ráadásul 60 ezer eurót is kénytelen fizetni.

Frissítve: 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közölte, az UEFA zárt kapus büntetést szabott ki a válogatottra a magyar-szlovák mérkőzésen történt szurkolói megnyilvánulások miatt, ezen kívül 20 ezer eurót is kénytelen fizetni. A szövetség a döntés ellen fellebbezést nyújt be, hogy nézők előtt fogadhassák október 10-én Wales csapatát.