Hivatalos: Törölték a Dunaszerdahelyi járás labdarúgó bajnokságait

By
Updated: apríl 29, 2021

Hivatalosan is törölték a dunaszerdahelyi járás labdarúgó bajnokságait a 2020/2021-es idényre – írja a sportnet.sk. 

A szövetség képviselői kedden döntöttek a bajnokságok törléséről. „Erről a klubok elnökei döntöttek. A 32 klubtól 30 szavazott és csak öten voksoltak a folytatás mellett.“ – nyilatkozta a portálnak Benovič Árpád, a szövetség elnöke, aki kifejtette, hogy a törlés mellett szólt a vírushelyzet és az edzések hiánya. „Az edzői bizottság feltüntette, hogy egy csapatnak minimálisan 17 edzést és 2-3 felkészülési mérkőzést kellene abszolválnia, hogy fel tudjon készülni a folytatásra. A futballisták többsége 30 évnél idősebb, számukra nagyon nehéz lett volna folytatni az edzéseket. Ráadásul többen átestek a koronavíruson és senki sem tudja, a testük hogy reagálna a terhelésre.“ – nyilatkozta Benovič.

A járási szövetség döntését többen is követhetik. A regionális bajnokságok folytatásáról még tárgyalnak, de hasonló sorsra juthatnak. Az elmúlt héten enyhítéseket vezettek be az amatőr sporton belül, de továbbra is csak csoportokban lehetett edzeni.

A járási futball október 15-től szünetelt. Az AG Sport ligában 9 forduló után az újonc Csallóközkürt állt az élen, míg a VII. ligában Királyfiakarcsa százszázalékos mérleggel vezette a táblázatot.