Hivatalos: Kizárták a Slovant a Slovnaft Cup küzdelmeiből

By
Updated: august 30, 2018

Soron kívüli ülést tartott a Szlovák labdarúgó-szövetség sport-technikai bizottsága, amely a Horné Orešany-Slovan kupamérkőzés kapcsán kialakult helyzetet vizsgálta.

Ahogy azt korábban megírtuk, a pozsonyi Slovan a Slovnaft Cup 2. fordulójában Felsődiós – Horné Orešany ellen lépett pályára, a találkozó során pedig Marin Ljubičić is lehetőséget kapott.

Az előírások szerint, ha egy játékos egy másik csapatba igazol, szerepelhet a Szlovák Kupában, de nem ugyan abban a fordulóban. A 2. fordulóban Ljubičić a DAC, majd a Slovan színeiben is pályára lépett, ezt pedig a szabályzat nem engedi. Ennek tükrében a csapat vezetője, a csapatkapitány is büntetést kaphat, míg a Slovant kizárhatják a Slovnaft Cup küzdelmeiből.

Erről a sport-technikai bizottság már döntött is, a mérkőzést kontumációval 3:0 arányban a Horné Orešany csapata javára írta jóvá, ezzel a Slovan búcsúzott a Slovnaft Cup küzdelmeitől. A továbbiakban pedig eljárást kezdeményeztek a játékos és a klub ellen az előírások megsértése miatt. A bizottság kifejtette, a szabályok betartásáért egyedül a klub és elöljárói vonhatók felelősségre.