Hivatalos: A hétvégén folytatódnak a kerületi bajnokságok

By
Updated: máj 25, 2021

A mai napon összeült a Nyugat-szlovákiai Kerületi Labdarúgó-szövetség, hogy szavazzon az előttünk álló öt forduló mérkőzéseiről. A kerületi bajnokságok folytatódnak, és lesz néhány újdonság is. 

A mynitra.sme.sk felvázolta a szövetség gyűlésén meghozott legfontosabb döntéseit.

A felnőtt bajnokságok a jelenlegi hétvégén, május 29-30. folytatódnak. Kizárólag a felnőttek, az ifjúsági bajnokságok mérkőzései még halasztásra kerültek. A mérkőzések a jelenlegi járványügyi intézkedések mellet fognak folytatódni, tehát a résztvevőknek 24 óránál nem öregebb negatív teszttel kell rendelkezniük.

A szövetség a felnőtt bajnokságokban kifizetni a delegált személyekre fordított költségek 50 százalékát. Ha folytatódnak az ifjúsági bajnokságok, számukra a teljes költségeket megtérítik.
Az egyik legfontosabb döntés, hogy a bajnokságokból senki sem esik ki. Ez azt jelenti, hogy minden csapat a 2021/2022-es idényben abba a bajnokságba nevezhet, amelyben a 2020/2021-es idényben is szerepelt. Vagyis a harmadik, a negyedik és az ötödik ligából senki sem esik ki.

„Úgy gondolom, a szövetség maximálisan mindent megtett a bajokságok elindítására. Keleten már az elmúlt hétvégén is játszottak és működött. Senki sem fog kiesni, és azok számára is van hírünk, akik fel akarnak kerülni. Aki megnyeri a bajnokságot és fel akar jutni, beadhatja a nevezését a magasabb osztályba. A szövetség megpróbál segíteni, akár úgy is, hogy bővíti az egyes osztályok létszámát, de ezt még meglátjuk. Figyelembe kell venni, hogy egy igazán különleges helyzetben vagyunk.“ – nyilatkozta a szövetség elnöke, Ladislav Gádoši.

Ez azt jelenti, hogy a hétvégén a III., a IV., és az V. ligák is elrajtolnak.