Hosszabbítás után győzött, hetedszer kupagyőztes a Nagyszombat

By
Updated: máj 8, 2022

Hetedik alkalommal kupagyőztes a nagyszombati Spartak, amely a fináléban hosszabbítás után a Slovan csapatát múlta felül 2:1 arányban.

Kevés izgalmat hozott az első félidő, így gól nem született. Fordulás után az 50. percben Weiss baloldali beadását a védők még kirúgták, de a kipattanót Musfatič küldte a hálóba – 1:0. Nem tartott sokáig a Slovan öröme, az 52. percben Mikovič baloldali beadását Bukata fejelte kapura, a labdába még De marco is beleért, így a hálóban kötött ki – 1:1. A rendes játékidő során végül nem született győztes, így következett a hosszabbítás. A 106. percben játékba állt a dunaszerdahelyi Iván Alex, aki a második gólnál főszerepet vállalt. A 114. percben épp Iván eresztett meg egy lövést 25 méterről, a labdát Chovan maga elé ütötte, az érkező De Azevedo pedig a hálóba fejelte a játékszert – 1:2. Ezzel el is dőlt a mérkőzés és következhetett az ünneplés. A Slovan a bajnoki cím mellé nem tudta megszerezni a kupát, viszont a Nagyszombat a dobogó mellett begyűjtötte a Slovnaft Cup trófeáját.


ŠK Slovan – Spartak Nagyszombat 1:2 hosszabbítás után (1:1, 0:0)
Gólszerzők: 50. Mustafič – 52. De Marco öngól, 114. De Azevedo.
Sárga lapok: Mustafič, Barseghjan, Kankava, Šaponjič, Abena – Škrtel, Savvidis, Bukata, Tumma, Takáč, Grič, Čurma.
Játékvezető: Ziemba – 10.411 néző
Slovan: Chovan – Hrnčár, Abena, Kashia, De Marco (116. Adler) – Kankava, Mustafič (112. Holman) – Weiss ml. (76. Green), Rabiu, Čavrič (10. Barseghjan) – Šaponjič (112. Zmrhal).
Nagyszombat: Takáč – Čurma, Škrtel, Tumma, Mikovič (70. Kozak) – Procházka (119. Kóša), Savvidis (106. De Azevedo), Grič – Bukata (90+. Koštrna), Yusuf (106. Iván) – Ristovski.

Fotó: Futbalsfz.sk

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.