Hazai diadal a Baka-kupán

By
Updated: júl 19, 2020

Hatalmas érdeklődés övezte a Baka-kupa elnevezésű futballtornát, amelyre négy csallóközi csapat kapott meghívót. A házigazda Baka mellett Nyékvárkony, Felbár és Csiliznyárad alakulatai mérkőztek meg két egymást követő hétvégén.

A kupa első napján, július 11-én Bertalan György polgármester köszöntötte a csapatokat. Ezen a napon zajlottak a négycsapatos torna elődöntői. Első ízben a nyékvárkonyiak és a felbáriak vívtak csatát, amelyet végül 11-esekkel Nyékvárkony csapata nyert meg. A második elődöntőben egygólos előnyre szert téve a házigazdák győztek. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően alakult ki a döntő és a bronzmérkőzés párosítása, amely egy héttel később zajlott.

Július 18-án 16 órai kezdettel a Felbár-Csiliznyárad összecsapás zajlott, ahol először a felbáriak vezettek, ám erre végül a nyáradiak három találattal válaszoltak. A 18 órakor kezdődő döntőben már az első félidőben kialakult a végeredmény: akárcsak az elődöntőben, itt is egy találat kellett a bakaiaknak a sikerhez. Ennek köszönhetően ők emelhették magasba az első helyért járó kupát és a vándorserleget is.

A szervezők természetesen jutalmazták az egyénileg kiemelkedő játékosokat is. Hazai színekben Világi Máté érdemelte ki a legjobb játékosnak járó díjat, a legjobb kapusnak járó elismerést pedig a nyékvárkonyi Kósa Balázs zsebelhette be.

Világi Máté, a legjobb játékos és góllövő

Elődöntők:
Nyékvárkony-Felbár 1:1 (0:0), büntetőkkel 5:4
Baka-Csiliznyárad 1:0 (0:0)

Mérkőzés a harmadik helyért:
Felbár-Csiliznyárad 1:3 (1:1)

Döntő:
Baka-Nyékvárkony 1:0 (1:0)

Végső sorrend:

  1. Baka
  2. Nyékvárkony
  3. Csiliznyárad
  4. Felbár

Legjobb kapus, Kósa Balázs

Legjobb játékos:
Világi Máté (Baka)

Legjobb kapus:
Kósa Balázs (Nyékvárkony)

by bété