Három DAC játékos az őszi idény álomcsapatában

By
Updated: december 21, 2020

Lezárult a Fortuna liga őszi idénye, a 18 forduló sok izgalmas pillanatot hozott. A téli pihenő előtt a liga honlapja elkészítette az ősz álomcsapatát, amelyben három DAC játékos kapott helyet.

Az összeállítást a mérkőzések statisztikái, az egyes fordulók legjobb csapatai és a szakemberek véleménye alapján állították össze. Az éllovas Slovan csapatából négy játékos, míg a DAC együtteséből hárman, Kalmár Zsolt, Cesar Blackman és Eric Davis került az ősz legjobb kezdőcsapatába. Rajtuk kívül még a Zsolna és az Aranyosmarót együtteséből került 2-2 játékos a legjobbak közé. Kalmár Zsolt nem csak az ősz legjobb csapatába került be, hanem az InStat és a szlovák Sport napilap osztályzatai alapján a liga legjobb játékosa lett, ráadásul 11 góllal és négy gólpasszal a bajnokság legeredményesebb játékosa is egyben.

A Fortuna liga őszi idényének álomcsapata:
Dominik Greif (Slovan) – Cesar Blackman (DAC), Jakub Kiwior (Zsolna), Kenan Bajrič (Slovan), Eric Davis (DAC) – David Hrnčár (Aranyosmarót), Nono Villar (Slovan), Kalmár Zsolt (DAC), Rafael Ratao (Slovan) – David Kurminowski (Zsolna), Filip Balaj (Aranyosmarót)