Három csapat kezdte meg a csoportos edzéseket, a DAC még kivár

By
Updated: apríl 24, 2020

Ahogy azt tegnap megírtuk, a Ligás Klubok Uniója engedélyezte a Fortuna liga csapatai számára az edzéseket, de szigorú feltételek mellett. A lehetőséggel nem minden klub élt. 

A 12 csapat közül a jelenlegi állás szerint péntektől háromnál kezdődtek meg a csoportos edzések. Jelenleg a Slovan, a Nagymihály és a Trencsén végez edzéseket, a többi klubnál jelenleg még kivárnak.

A DAC csapatánál csak azok készülnek az akadémián, akik a DAC által vannak elszállásolva a városban. A többiek otthon folytatják egyéni edzéstervüket. „Amíg nincs pontosan meghatározva, mikor folytatódik a bajnokság, minden játékos egyéni edzésprogramot végez, melyet a szakmai stáb állít össze és ellenőriz. Azok a játékosok, akik a klubnál laknak, azok az akadémián ellenőrzés alatt készülnek, kisebb csoportokban, az öltözők használata és érintkezés nélkül. Vagyis betartva minden higiéniai és biztonsági előírást. A többiek hazai környezetben készülnek.“ – nyilatkozta a Sport napilapnak Jan Van Daele sportigazgató.

Több klub számára problémát okozhat a külföldi játékosok hiánya, ugyanis sokan hazautaztak a vírus miatt, így nem marad más, mint az egyéni edzéstervek betartása.