Elutasították a Slovan halasztási kérelmét, megrendezik a DAC elleni rangadót

By
Updated: október 25, 2020

Szombaton közölte a pozsonyi Slovan, hogy a csapatban 14 koronavírus fertőzöttet találtak, így nem a legerősebb összeállításában érkezik Dunaszerdahelyre a DAC elleni rangadóra. 

A Slovan újabb közleményt adott ki, mely szerint kérvényezte a mérkőzés halasztását.

„Az ŠK Slovan az egészségi helyzet kedvezőtlen alakulása alapján, amely során 14 pozitív Covid-19 esetet diagnosztizáltak, a Ligás Klubok Uniójához (ÚLK) és az FC DAC klubhoz fordult, a vasárnapi mérkőzés halasztásának kérelmével. Mivel az LKÚ-nak, mint a verseny irányító testületének, jóváhagyott kézikönyvet kell követnie, a mérkőzés elhalasztása csak a klubok közötti megállapodás esetén lenne lehetséges, ill. ellenfelünk beleegyezésével. Ilyen megállapodás vagy hozzájárulás azonban nem született. Minden rendelkezésre álló lehetőséget kihasználtunk, hogy a mérkőzést más időpontban, teljes összeállításban játszhassuk. Mivel azonban ez nem lehetséges, el kell fogadnunk az LKÚ kézikönyvéből fakadó előírásokat.“ – írja közleményében a Slovan.

A pozsonyiak csapatában 14 fertőzött esetet regisztráltak, ami miatt több játékos és a teljes szakmai stáb karanténba vonult. Az LKÚ kézikönyve szerint ha 13 negatív játékos található a keretben és köztük egy kapus, a mérkőzést kötelesek lejátszani.

A mérkőzésre 16:00 órától a MOL Arénában, zárt kapuk mögött kerül sor.