Egyéneket büntetne a Slovan-Nagyszombat után az LKÚ

By
Updated: september 16, 2019

Szurkolói rendbontások tarkították a vasárnapi Slovan-Nagyszombat rangadót, a pirotechnikai eszközök használata mellett a szurkolók a pályára is bejutottak és egyikük megrúgta a Nagyszombat játékosát. A történtek után Ligás klubok Uniója reagált a  rendbontásokra.

„Az LKÚ vezetése egyértelműen elítéli néhány szurkoló viselkedését. A leghíresebb szlovákiai rangadó sok érzelmet hoz magával. Vasárnap 15 ezer néző tartózkodott a lelátókon, viszont néhány egyén az élményt elrontotta.

Elfogadhatatlan, hogy a nézők a mérkőzés alatt megtámadják a játékosokat egyenesen a játéktéren. A rendezők közbelépése ellenére fizikai kontaktus jött létre, és reméljük, hogy azok a személyek, akik ezt az incidenst kiváltották, meg lesznek büntetve. Hosszabb távon indítványoztuk a büntetések egyénre szabását azon szurkolók számára, akik a mérkőzéseken nem tudnak a szabályok szerint viselkedni. A delegált személyek beszámolója alapján az elkövetőket elfogták és átadták a rendőrségnek. Reméljük, olyan büntetések lesznek kiszabva, amelyeket megérdemelnek. Egyetlen klub sem tart igényt olyan szurkolókra, akik a játéktéren megtámadják a játékosokat.

A kellemetlen vasárnapi esetek után szeretnénk kifejteni egyértelmű álláspontunkat, hogy a kollektív büntetés az összes szurkoló és a bezárt lelátók ellen nem megoldás. Fontos megtalálni a konkrét problémás szurkolókat és kizárni őket a sporteseményekről. A hasonló büntetések beváltak az európai országokban, akik hasonló problémákkal küszködtek.

A Slovan-Nagyszombat mérkőzésen történt incidenssel nem csak az LKÚ, hanem a szlovák labdarúgó szövetség bizottságai is foglalkozni fognak.“ – áll az LKÚ közleményében.