A DAC augusztus 27-én kezdheti meg szereplését az Európa ligában

By
Updated: jún 18, 2020

A koronavírus nem csak a hazai bajnokságokat, hanem a nemzetközi kupasorozatokat is megzavarta. Az UEFA június 17-i bejelentése alapján a 2020/2021-es idény a megszokottnál később kezdődik.

A Bajnokok Ligája döntőjét augusztus 23-án játsszák, a következő idény selejtezője pedig egy héttel korábban, augusztus 18-án kezdődik. A csoportkörök kezdési időpontjai is tolódnak, ezért október 20-án rajtolnak el.
Szintén változások történtek az Európa ligában is, ugyanis az első selejtezőkör egy hónappal később, augusztus 27-én kezdődik, a csoportköröket pedig október 22-én kezdik meg.

A legnagyobb változás mindkét sorozatban a selejtezősorozatban történt, ugyanis míg korábban két mérkőzésen dőlt el a továbbjutó sorsa, ezúttal minden körben csak egy mérkőzést játszanak. Miután kisorsolják a párosításokat, szintén sorsolással döntik el, melyik csapat otthonában játsszák a találkozót.
Az újdonságok azt is jelentik, hogy a DAC az Európa ligában az 1. selejtezőkörben augusztus 27-én kezdheti meg szereplését. Ami a rossz hír, hogy a sorsolástól függően dől el a DAC mérkőzéseinek helyszíne.