Csak döntetlenezni tudott Máltával a szlovák válogatott

By
Updated: marec 28, 2021

A ciprusi gól nélküli döntetlen után ezúttal sem tudott nyerni a szlovák válogatott, amely hazai pályán, Málta ellen ért el 2:2-es döntetlent a világbajnoki selejtezők második fordulójában. 

Álomszerűen kezdett a máltai válogatott, már a 20. percben 0:2 volt az állás. A 16. percben Gambini remek lövése, majd Sateriano fejese végződött a hálóban. Fordulás után három perc alatt egyenlített a szlovák csapat. Egy jobboldali beadást Škriniar fejelt a kapu elé, a labdát Strelec fejjel küldte a hálóba – 1:2. Három perccel később ismét egy jobboldali szöglet után Škriniar fejjel volt eredményes. Az egyenlítés sikerült, de a győzelem már nem jött össze. A több játékost is nélkülözni kényszerölő szlovák válogatott így két mérkőzés után két döntetlennel áll a táblázaton. Március 30-án az eddig százszázalékos Oroszország következik. 

Szlovákia – Málta 2:2 (0:2)
Gólszerzők: Strelec (49.), Škriniar (52.) ill. Gambini (16.), Sateriano (20.)
Sárga lapok: Ďuriš, Koscelník – Camenzuli, Bonello.
Szlovákia: Kuciak – Koscelník, Valjent, Škriniar, Hancko (38. Holúbek) – Kucka (46. Strelec), Hrošovský (82. Schranz), Greguš – Suslov (72. Rusnák), Ďuriš (46. Boženík), Mak. Edző: Štefan Tarkovič.
Málta: Bonello – J. Mbong, Shaw, Pepe, Borg, Camenzuli – Gambin (68. Grech), Guillaumier, Teuma (90+. Kristensen)– P. Mbong (68. Nwoko), Satariano (79. Pisani). Edző: Devis Mangia.

Fotó: SFZ/Roman Ferstl